Термін служби кухонної техніки: холодильники — від 10 до 15; пральні машини — від 8 до 12 років; подрібнювачі харчових відходів — від 8 до 12 років; морозильні камери — від 12 до 20 років; мікрохвильові печі — від 7 до 10 років; духовки/плити (газові або електричні) — від 13 до 20 років.
Щоб продовжити термін служби, регулярно і ретельно очищайте кухонні прилади, навіть ті, які допомагають вам у прибиранні, наприклад, посудомийні машини. Цей процес не повинен обмежуватися простим протиранням. Адже засмічені фільтри та вентиляційні отвори збільшують навантаження на прилади, що призводить до їхнього зносу та підвищення енергоспоживання. Посудомийні машини із забрудненими фільтрами не можуть нормально зливати воду або можуть залишати запах чи бруд на посуді. Якщо конденсатори холодильників і морозильників забруднені, їм доводиться докладати більше зусиль для ефективного охолодження.
Дотримуйтесь інструкції з догляду. У ній докладно описано все: від ідеального завантаження до обмежень за вагою і рекомендацій щодо використання мийних засобів. Варто пам’ятати, що перевантаження призведе до надмірного зносу і частішого ремонту. Наприклад, переповнена посудомийна машина може заблокувати розбризкувачі та знизити ефективність очищення, а переповнений холодильник може обмежити повітряний потік і перевантажити компресор.
Експерти радять час від часу перевіряти ущільнювачі на дверцятах і вентиляційні отвори. Варто прислухатися до будь-яких незвичних шумів під час роботи.





