Хамон і персик: освіжаюча літня закуска

Хамон, ця іспанська вʼялена свинина, ідеально поєднується з фруктами. Якщо немає персика, можете приготувати подібний салат з динею, грушею, полуницею, інжиром, виноградом або ананасом. Також можна додавати інші горіхи: кешʼю, фундук або кедрові горішки. Тільки памʼятайте, що страви з персиком варто готувати з-під ножа, радить автор рецепта Євген Клопотенко. Салат зі свіжою зеленню та фруктами втрачає свою презентабельність, якщо трохи постоїть. Тому алгоритм такий: готуємо базиліковий соус, заправляємо ним всі інгредієнти та подаємо до столу.

1 хв. читання

Салат з персиком та хамоном

Інгредієнти: 20 г базиліку; ¼ ч. л. солі; 50 мл оливкової олії; 2 персики; ½ шт. червоної цибулі; 50 г руколи; 100 г твердого сиру; 100 г хамону курадо; 50 г солоного арахісу.

Для соусу перебийте блендером 20 г свіжого базиліку, ¼ ч. л. солі та 50 мл оливкової олії. Процідіть отриману масу через сито.

Поріжте 2 персики на часточки, а ½ шт. червоної цибулі соломкою. Змішайте персики, цибулю та 50 г свіжої руколи. Додайте базилікову олію.

100 г твердого сиру поріжте кружальцями або кубиком.

Викладіть на тарілку вже змішані інгредієнти, сир та 100 г скрученого трубочкою хамону.

Прикрасьте салат 50 г солоного арахісу перед подачею.

 

Поділитися цією статтею