Містять магній та цинк. Магній потрібен для роботи нервової системи, м’язів і серця. Цинк важливий для імунітету, шкіри, волосся та репродуктивного здоров’я.
Антиоксиданти та поліфеноли, які є у кавунових кісточках, нейтралізують вільні радикали, уповільнюють старіння клітин і знижують ризик хронічних захворювань.
Рослинний білок допомагає у відновленні тканин, а вітаміни B підтримують обмін речовин та роботу нервової системи.
Найбільше користі від кавунових кісточок буде, якщо добре їх розжувати чи підсушити і злегка підсмажити. У такому вигляді поживні речовини засвоюються значно краще.
Але не варто ковтати у великій кількості не розжовані кісточки, вони погано перетравлюються, можуть викликати подразнення шлунка чи закрепи. Дітям до 5–6 років кісточки давати не варто, адже їхній шлунково-кишковий тракт ще недостатньо розвинений.
Міф про те, що кавунові кісточки викликають апендицит, не має наукового підтвердження, але все ж їхнє надмірне вживання без м’якуша не рекомендоване.





