Розрізаний кавун — також у цьому списку. Після нарізання м’якуш втрачає воду і свій солодкий смак.
Варений рис варто з’їсти протягом одного-двох днів після приготування. Це пов’язано зі спорою під назвою Bacillus cereus, бактерією, яка викликає шлунково-кишкові захворювання. Спора не гине під час приготування, але вона може виробляти бактерії, коли охолоджується.
Листя салату має високу водну активність, є шанс, що вода покине клітини їжі та потрапить у клітини бактерій. Щоправда, якщо загорнути листя у фольгу, паперові рушники або контейнер, салат може зберігатися до 30 днів.
Зварені круто яйця, на відміну від сирих, слід з’їсти не пізніше як через тиждень після зберігання в холодильнику. Причому зберігатися повинні при температурі близько 40 градусів або нижче, щоб вважатися безпечними від розмноження бактерій.
Рибні консерви, як тільки ви відкриваєте банку, відразу піддаються впливу повітря, бактерій і ферментних реакцій, тому термін зберігання їх скорочується до кількох днів. Тоді як невідкрита банка має тривалий термін зберігання.
Будь-який консервований продукт або баночка, як-от соус для пасти, має скорочений термін придатності після відкриття з тих самих причин. Хоча термін придатності може змінюватися залежно від кислотності продукту. Наприклад, продукти, які зберігаються в оцті, мають кілька днів більше, ніж ті, які можуть зберігатися в олії.






