Ці продукти псуються швидко навіть у холодильнику

Сир та ковбаси, нарізані у магазині, зберігаються в холодильнику від трьох до п’яти днів, а упакований м’ясний делікатес — від п’яти до семи днів. В обох випадках терміни дуже короткі.

2 хв. читання

Розрізаний кавун — також у цьому списку. Після нарізання м’якуш втрачає воду і свій солодкий смак.

Варений рис варто з’їсти протягом одного-двох днів після приготування. Це пов’язано зі спорою під назвою Bacillus cereus, бактерією, яка викликає шлунково-кишкові захворювання. Спора не гине під час приготування, але вона може виробляти бактерії, коли охолоджується.

Листя салату має високу водну активність, є шанс, що вода покине клітини їжі та потрапить у клітини бактерій. Щоправда, якщо загорнути листя у фольгу, паперові рушники або контейнер, салат може зберігатися до 30 днів.

Зварені круто яйця, на відміну від сирих, слід з’їсти не пізніше як через тиждень після зберігання в холодильнику. Причому зберігатися повинні при температурі близько 40 градусів або нижче, щоб вважатися безпечними від розмноження бактерій.

Рибні консерви, як тільки ви відкриваєте банку, відразу піддаються впливу повітря, бактерій і ферментних реакцій, тому термін зберігання їх скорочується до кількох днів. Тоді як невідкрита банка має тривалий термін зберігання.

Будь-який консервований продукт або баночка, як-от соус для пасти, має скорочений термін придатності після відкриття з тих самих причин. Хоча термін придатності може змінюватися залежно від кислотності продукту. Наприклад, продукти, які зберігаються в оцті, мають кілька днів більше, ніж ті, які можуть зберігатися в олії.

Поділитися цією статтею