Як відмити руки після горіхів. Коли мило не допомагає

Плями на руках, які з’являються після чищення молодих волоських горіхів, відмиваються важко. Руки чорніють після контакту з незрілим плодом, особливо з його зеленою шкіркою, яка містить сильний пігмент — юглон. Він також є потужним джерелом йоду. Юглон корисний для організму людини, тому зелену шкірку волоських горіхів часто застосовують для приготування цілющих відварів. Коли шкаралупка повністю висихає, вона втрачає здатність забруднювати руки.

1 хв. читання

Юглон пігментує шкіру не відразу. Тому якщо після збору врожаю ви не помічаєте почорніння, обробити руки все ж потрібно. Якщо звичайне мило не допомагає, скористайтесь такими способами.

Ефективно відбілить руки лимонна кислота або лимонний сік. Потрібно налити в невелику мисочку гарячу воду, додати 1 ст. л. лимонного соку або 1 ч. л. лимонної кислоти в гранулах. Далі потрібно пропарити руки 10–15 хвилин тричі на день.

Можна натерти руки половинкою лимона й ретельно змити господарським милом. З першого разу процедура результату не дасть, тому бажано повторити 3–5 разів протягом дня.

Пригодиться й натерта очищена картопля — намажте руки та залиште на пів години. Після цього змийте теплою водою. Процедуру треба повторити кілька разів.

Зубну пасту потрібно просто нанести на руки і добре потерти. Процедуру варто повторити кілька разів.

Оцтом промити руки від горіхів також доведеться кілька разів. Після процедури необхідно нанести на руки зволожувальний крем.

Перекис водню стане в пригоді, якщо сік молодих горіхів тільки-но потрапив на шкіру і ще не встиг окислитися і потемніти. Протріть руки ватою, змоченою 3% перекисом водню. Але якщо плями вже стали чорними, цей метод малоефективний.

Поділитися цією статтею