Десять харчових звичок для довголіття

Дієтологи радять: менше солі — більше спецій і трав.

1 хв. читання

Золоте правило тарілки – кожен прийом їжі складайте так:

• ¼ — білки
• ¼ — складні вуглеводи (цільнозернові)
• ½ — овочі або фрукти

Жирна риба — 2 рази на тиждень (підійдуть навіть консерви — тунець, оселедець, сардини).

Овочі та фрукти — 5 порцій на день (1 порція = розмір вашого кулака).

Джерело вуглеводів — лише цільнозернові продукти: макарони, рис, хліб, каші.

Читайте етикетки — це важливо!

1 раз на день — “їжа для радості”: дозвольте собі порцію десерту. Головне — якість і помірність.

Червоне м’ясо — не частіше 1 разу на тиждень (свинина, яловичина тощо).

Мінімум обробленого м’яса (ковбаси, сосиски, бекон). Якщо вже дуже хочеться — нехай це буде замість десерту .

Щодня додавайте продукти з природними пре- та пробіотиками (кефір, йогурт, квашені овочі).

Жодних солодких газованих напоїв та пакетованих соків!

 

Поділитися цією статтею