Наприклад, сире м’ясо виділяє натуральні соки, які створюють ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій, як-от сальмонела та кишкова паличка. А накопичення вологи прискорює ріст бактерій, тому харчові отруєння та швидке псування можуть статися протягом кількох годин, а не днів.
Молочні продукти особливо чутливі до способу їхнього зберігання. Молочним продуктам потрібен контрольований потік повітря для збереження свіжості. А пластикові контейнери утримують вологу та прискорюють псування, що може призвести до швидкого розвитку цвілі та втрати харчової цінності.
Яблука, банани та помідори виділяють природний газ, який прискорює процес дозрівання, а герметичний пластик лише погіршує цей ефект, тому фрукти швидше перезрівають і псуються.
Листова зелень недовго зберігатиметься в пластикових контейнерах. Їй потрібна належна циркуляція повітря, а пластикові контейнери утримують вологу, що призводить до в’янення і росту бактерій.





