Обирайте плавлений сир без добавок. Важливо, щоб сир був м’яким та жирним, тоді він добре поєднається із супом, додаючи страві кремовості. У поєднанні з ароматним курячим бульйоном та овочами виходить смачна та водночас проста страва на обід.
М’який плавлений сирок покладіть до морозильної камери на 30 хв. Тоді вам буде зручно натирати його на тертку. Щоб зробити суп ще більш кремовим, до нього можна додати трішки молока або вершків жирністю 10–20%.
Інгредієнти: 3 картоплини, 2 середні морквини,1–2 зубчики часнику, куряче стегно, цибулина, 1,5 л води, 150 г замороженого плавленого сиру, 2 ст. л. олії, ⅓ ч. л. куркуми, сіль і перець до смаку, зелень для подачі (за бажанням), 3–4 скибки білого хліба (для крутонів).
Овочі помийте, почистіть, наріжте кубиками. Часник розчавіть ножем. У каструлю з товстим дном додайте 2 ст. л. олії, розігрійте. Викладіть у розігріту олію нарізані цибулю, моркву та часник і смажте, помішуючи, 3–5 хв.
Додайте в каструлю до овочів картоплю, перемішайте і смажте інгредієнти разом ще 3 хв.
Додайте до овочів куряче стегно та залийте інгредієнти 1,5 л води. Доведіть воду до кипіння та варіть бульйон на маленькому вогні 30 хв., за потреби знімаючи з поверхні піну. Наприкінці приготування посоліть та поперчіть бульйон собі до смаку, додайте ⅓ ч. л. куркуми для кольору.
Готовий бульйон зніміть з вогню. Стегно вийміть та відкладіть. А бульйон та овочі подрібніть занурювальним блендером до однорідності.
Натріть на крупній терці 150 г плавленого сиру та додайте його до крем-супу. Поставте каструлю на вогонь та варіть 2–3 хв., помішуючи, щоб сир повністю розтанув.
Для крутонів: 3–4 скибки хліба наріжте кубиками та підсушіть на сухій пательні або на деку в духовці, додайте до супу перед подачею.





