Покладіть хліб у холодильник!

У спеку хліб часто буває липким, мов пластилін, з неприємним запахом — такий хліб стає непридатним для вживання. Особливо якщо він зберігається в поліетиленових пакетах чи закритих ємностях.

2 хв. читання

хлиб

У зв’язку з цим рекомендується в спекотний період брати хлібобулочні вироби на один день, тому що термін їхньої реалізації становить 24 години, зберігати їх у полотняних мішечках при кімнатній температурі.

А от в холодильнику хліб, залежно від упаковки, може зберігатися від 4 до 14 днів. Ідеальна упаковка для хліба — паперовий пакет, бо не накопичує «запахи» холодильника, підтримує його вологість, завдяки чому хліб довго не черствіє. Поліетиленовий пакет також підходить, але тільки якщо його використовувати одноразово. При цьому радять зробити в пакеті отвори (голкою), щоб не збирався конденсат. Краще зберігати хліб на нижній полиці холодильника. А найбільш непідходяще місце — верхня полиця і відділення у дверцятах.

До речі, хліб можна зберігати і в морозильній камері — порізаний на шматочки і щільно загорнутий у фольгу, він може зберігатися до місяця.

Звичайно, гарячий хліб не варто класти відразу на зберігання ні в хлібницю, ні в пакет, ні в холодильник — зачекайте, щоб повністю охолов. При цьому пшеничний і житній хліб треба зберігати окремо.

Необхідно періодично очищати хлібницю від крихт, промивати гарячою водою або протирати розчином води з оцтом.

Їсти «хворий» хліб, навіть на початковій стадії розмноження картопляної палички, небезпечно. Картопляна паличка виробляє токсичні речовини, і вони можуть негативно впливати на організм людини. Можуть розхвинутись симптоми тяжкого отруєння — біль у животі, блювота, діарея.

Поділитися цією статтею