З'їв — і порозумнішав

Фахівці радять їсти журавлину, чорниці, буряк і капусту — ці продукти сприяють підвищенню розумових здібностей.

1 хв. читання

Стор_07_01

Журавлина містить багато антиоксидантів, які вступають у взаємодію з вільними радикалами кисню, що приводить до поліпшення пам’яті, а також до більш збалансованої роботи опорно-рухового апарату в літньому віці.

Чорниця має всі ті ж властивості, що й журавлина, тільки антиоксидантів у ній трохи менше, зате в ній містяться речовини, що поліпшують зір.

А речовини, що містяться в буряку і капусті, руйнують ферменти, які у великій кількості призводять до розвитку хвороби Альцгеймера і зниження когнітивної функції.

Жирна риба містить жирні кислоти, які також розщеплюють шкідливі ферменти. Дослідження показали, якщо хоча б раз в тиждень вживати в їжу один із сортів жирної риби, то можна значно знизити ймовірність захворювання на хворобу Альцгеймера.

До «розумної» їжі дослідники віднесли і шпинат — він уповільнює появу проблем в нервовій системі, викликаних старінням, і перешкоджає виникненню порушень пізнавальних здібностей.

Поділитися цією статтею