Горіхи містять особливі речовини, що сприяють уповільненню засвоєння глюкози, а також жирів і білків. Цю здатність мають майже всі види горіхів — волоські, арахіс, кеш’ю, фундук, мигдаль та інші.
Вівсянка не тільки позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, а й допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові. Такий ефект відбувається завдяки підвищеному вмісту розчинної клітковини у вівсі.
Морепродукти і рибні страви ефективно знижують показники глюкози в крові і зменшують ризик виникнення цукрового діабету на 30%. Краще вживати запечену і варену рибу, а від смаженої варто відмовитися.
Броколі містить велику кількість поліфенолів, які борються із запаленнями в організмі й нормалізують рівень глюкози в крові.
Кориця сприяє зниженню рівня цукру в крові при її регулярному вживанні. Лікарі радять додавати невелику кількість кориці в страви і соуси. Кориця багата на поліфеноли, які мають здатність зменшувати рівень глюкози в організмі. Щоб істотно зменшити ризик розвитку діабету, достатньо вживати в їжу по чверті чайної ложки цієї спеції, зауважують фахівці.






