Кетчуп: якщо зберігати його у шафі, можливо, він матиме дещо інакший смак або колір, але вживати його цілком безпечно завдяки його кислотності.
Помідори: як свідчать дослідження, зберігання помідорів при температурі 5оС може вплинути на їхній смак, бо зменшиться активність генів, які виробляють ферменти.
Банани: в холодильнику зберігатимуться довше, але спочатку мають дозріти при кімнатній температурі.
Авокадо: також не дозріють як слід, якщо покласти їх у холодильник ще твердими.
Яйця: краще тримати їх у холодильнику, щоб забезпечити постійну температуру, радить Національна служба охорони здоров’я.
Залишки страв: протягом двох годин після приготування охолодіть їх до кімнатної температури, а тоді поставте в холодильник — але з’їжте не більш ніж за дві доби.
Хліб: у холодильнику швидко пересихає і черствіє, але його можна заморозити у морозильній камері.
Цибуля та картопля: найкраще зберігаються у прохолодній і темній шафці.
Масло: зберігайте в холодильнику — особливо несолоне; втім, високий вміст жиру не дасть йому зіпсуватись день-другий і при кімнатній температурі.






