Чи варто їсти мюслі щоранку?

Дієтологи рекомендують їсти мюслі саме вранці, на сніданок. Це насичує організм енергією і корисними вуглеводами на весь день. До складу мюслі входить багато компонентів: пластівці, цільні зерна і висівки пшениці, ячменю, жита, вівса. При цьому основа продукту — саме овес. Ці компоненти багаті клітковиною і харчовими волокнами, що добре стимулюють роботу кишечнику і допомагають виводити шкідливі речовини з організму.

1 хв. читання

мюсли сниданок

Мюслі багаті мінеральними речовинами, вітамінами, білками і амінокислотами. Злаки в їхньому складі доповнюються компонентами, які визначають харчову цінність продукту. Доповненням злакових виступають сухофрукти, горіхи, шоколад, фруктоза і мед. Фрукти містять пектин, калій, залізо, рослинні пігменти і низку корисних мінеральних речовин. Горіхи в поєднанні зі злаками дозволяють організму краще засвоювати білкові амінокислоти. Крім того, в горіхах містяться жирні поліненасичені кислоти, необхідні організму, які він не може виробляти сам.

Найбільш корисні мюслі з цілісних злаків, які найбільш багаті цінними для здоров’я харчовими сполуками, мінералами і вітамінами.

Найбільш непотрібними вважаються мюслі з кокосом і рослинними оліями. Такий продукт не варто вживати тим, хто хоч коли-небудь стикався з неполадками в роботі серця. Краще не купувати мюслі з високим вмістом меду, шоколаду, солі та жиру. Ці компоненти призводять до швидкого збільшення ваги, сприяють накопиченню шлаків і порушенню сольового балансу в організмі. Особливо такі мюслі шкідливі для людей з підвищеним тиском. Шкідливими можуть стати обсмажені й занадто калорійні мюслі. Тож потрібно орієнтуватись на склад, зазначений на упаковці.

У виробництві мюслі використовують злаки, оброблені інфрачервоними променями, що дозволяє застосовувати їх в їжу без теплової обробки, «в сирому вигляді». Достатньо лише залити їх молоком, кефіром або йогуртом.

Поділитися цією статтею