З ким дружать яйця. Висновки науковців

Регулярне вживання яєць допомагає підтримувати добру фізичну форму і покращує розумові здібності. До такого висновку дійшли американські вчені.

1 хв. читання

Яйця

З рибою. Жирні сорти риби відрізняються насиченістю вітаміном В7. У яйцях міститься овідин. Другий елемент може запросто нейтралізувати перший, якщо ці продукти вжиті разом.

З картоплею. У складі яєць є залізо і кальцій, які так необхідні нашому організму. А ось у картоплі є мінерали, що перешкоджають засвоєнню цих елементів.

З сиром. Таке поєднання «важке» саме по собі, а іноді його доповнюють м’ясом. Це ситно, але не дуже корисно.

З рисом. Його краще з яйцями не їсти — користі від каші не буде жодної.

З фруктами. Сливи і яблука, абрикоси і груші, кавуни і виноград не варто їсти після того, як ви пригостилися стравою з яєць. У той час як фрукти засвоюються вже через чверть години після потрапляння в шлунок, яйцям потрібно набагато більше часу.

З молоком. Хоча обидва продукти білкові, але вони несумісні. Випиваючи молоко окремо від інших продуктів, ви допомагаєте організму засвоїти більше корисних речовин.

Дуже корисно їсти яйця з броколі, що сприяє зміцненню кісток. Броколі містить багато кальцію, але він не засвоюється без вітаміну D, а той, у свою чергу, міститься саме в яйцях.

І ще одне: найбільш корисними є яйця, приготовлені на м’яко.

Поділитися цією статтею