Секрет Баранки

2513 0
Робота головного борця із нечесною грою в українському футболі суворо засекречена. Чим насправді займається найнятий за грубі гроші італієць Франческо Баранка, нам знати не дозволено. Це секрет. Лише інколи з'являється інформація про ті чи інші дії борця за

Робота головного борця із нечесною грою в українському футболі суворо засекречена. Чим насправді займається найнятий за грубі гроші італієць Франческо Баранка, нам знати не дозволено. Це секрет. Лише інколи з'являється інформація про ті чи інші дії борця за "чесну гру". Потім знову тиша і секрет.

Насправді, жодного секрету немає. Будь-який діючий футбольний функціонер безпомилково передбачить результат чи не половини футбольних матчів, а також ознайомить із розцінками на послуги "непідкупних" футбольних арбітрів. Так було завжди і так буде, доки наш футбол із забавки багатіїв не перетвориться на прибутковий бізнес. Цього в найближчі роки чекати не доводиться.

Для чого ж тоді ота вся метушня із "чесною грою"? Невже задля того, щоб імітувати діяльність і цим заспокоїти народ? Гадаю, що окрім традиційної показухи в діях "борців за чистоту футболу", є цілком зрозумілі інтереси. Візьміть, наприклад, гучну поліцейську "операцію", під час якої цілу групу футбольних арбітрів викликали на допити. Минуло понад півроку, а результату немає.

Насправді, результат є. Після згаданої "операції" чималу кількість українських футбольних арбітрів, чию провину ніким і ніде не доведено, тихо відсторонили від роботи. На їхнє місце так само тихо прийшли нові люди. І всі мовчать, ніхто не скаржиться і не протестує. Тому що в разі насправді професійного розслідування доведеться відсторонити від роботи всіх футбольних арбітрів. Це нікому непотрібно.

Так само в договірних матчах. Коли робити справжнє професійне слідство, будуть звинувачені чи не всі діючі футболісти та тренери. І це виявиться за першого ж відкриття судового процесу, де ніхто не мовчатиме. Саме в цьому полягає головний "секрет Баранки". Його боротьба за "чистоту футболу" є лише добре оплачуваною імітацією. Ще раз наголошую — так було завжди. Просто раніше іноземців на цю "боротьбу" не запрошували й не платили їм так щедро.

Gazeta.ua

Коментарі

Залиште вiдповiдь

Читайте також