120 тисяч росіян наступають на Куп’янськ - місто хочуть зрівняти з землею

30625 0

Ми у соцмережах:

120 тисяч росіян наступають на Куп’янськ - місто хочуть зрівняти з землею

Росіяни стверджують, що їхні війська уже знаходяться за 15 кілометрів від міста Куп'янськ, що на Харківщині.

Це основна ділянка, де російська армія зараз намагається наступати. Вже оголошена евакуація людей з Куп'янського району.

За словами офіцера 1-ї окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна Тараса Березовця для «Справжнього часу», мета російських військ очевидна:

- Куп'янськ і станція Куп'янськ-вузловий грали ключову роль у російських логістичних поставках, які раніше велися з території Білгородської області, станція Валуйки, і далі через Куп'янськ у напрямку так званої «Луганської народної республіки». Після втрати цих територій у вересні 2022 року основні бойові дії перевелися на південь: у район Лимана та Бахмута. Проте зараз противник, спостерігаючи за перебігом українського наступу, з одного боку, зацікавлений у тому, щоб повернути ці території, а з іншого боку, запровадження власних резервів на цьому напрямку покликане відтягнути можливості українського командування задіяти наші резерви на напрямі головного удару на південних напрямках.

За різними оцінками, до 120 тисяч особового складу діє на цьому напрямі. Однак і за своєю комплектацією, і з підготовки озброєння вони досить серйозно поступаються вагнерівцям. Проте супротивник сконцентрував тут значну кількість ствольної реактивної артилерії.

Тому завдання противника полягає в тому, щоб практично повністю знищити місто Куп'янськ, щоб він не зміг стати опорною базою для українських сил оборони. Противник сам визнає, що місто дуже укріплено, заходити сюди вони не хочуть. І тому основні зусилля будуть сконцентровані на повному знищенні усієї міської інфраструктури

Однак наступ російський військ не став серйозною несподіванкою для українського командування. Більше того, Харківська область після звільнення була серйозно укріплена. 

- Ми не фіксуємо зараз ніякого просування противника на жодній з ділянок фронту. Є досить серйозний тиск з боку Дворічної, це північні околиці Куп'янська – супротивник там не досяг жодного результату. Він активно використовує так звані «м'ясні штурми», – уточнює Березовець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також