15 хвилин темряви: ліхтарі в Рівному вмикають після заходу сонця

1321 0

Ми у соцмережах:

15 хвилин темряви: ліхтарі в Рівному вмикають після заходу сонця

Уранці за 10 хвилин до сходу сонця в Рівному вимикають вуличне освітлення, а увечері ліхтарі засвічуються приблизно через 15 хвилин після заходу сонця. Така відповідь на закид депутата Рівненської міськради Назарія Поліщука у соцмережах директора Рівненського міського комунального підприємства «Міськсвітло» Івана Чорноморця.

Депутат нарікав на те, що з настанням сутінків Рівне поринає у пітьму, бо вуличне освітлення регулярно вмикають невчасно. Мовляв, навіть у селах з цим проблем немає. Натомість Іван Чорноморець каже, що невдоволений вуличним освітленням хіба лише Назарій Поліщук, бо, з його слів, більше ніхто не скаржиться.

У Рівному вуличне освітлення вмикають і вимикають одночасно у всьому місті, час залежить від тривалості світлового дня. Автоматичну систему для цього «Міськсвітло» придбало уже давно.

— Уся мережа міського вуличного освітлення виведена на пульт управління, — каже Іван Чорноморець. — Наші працівники бачать на ньому кожен ящик і кожен щит, одразу помічають зовнішні втручання та моменти аварійних вимкнень. Цього року, коли ми отримаємо кошти за проектом від НЕФКО, плануємо замінити не лише усі ліхтарі, а й частину трансформаторних підстанцій у мікрорайонах міста.

Якщо працівники рівненського «Міськсвітла» давно забули, що таке щодня їздити містом і вручну вмикати й вимикати ліхтарі, то в районних центрах області досі так роблять.

Світлана Федас.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також