150 гривень на тиждень, щоб рекламна колона була чиста

1382 0

Ми у соцмережах:

150 гривень на тиждень, щоб рекламна колона була чиста

Торік у Рівному виготовили 33 рекламні тумби і поставили у різних районах Рівного. Ця альтернатива стовпам, які рівняни заліплювали оголошеннями, обійшлася міському бюджету у понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Цьогоріч вирішили, що ці рекламні тумби потрібно ще й очищати від наклеєного паперу та мити. Тож на ці роботи, які виконуватимуть комунальники, передбачили 199 998 гривень на дев’ять місяців.

Найперше дивує сума, яку запропонували на догляд за рекламними тумбами,— без двох гривень двісті тисяч. На це звернув увагу і Святослав Клічук, з ГО «За чесний тендер»:

— Чиновники не додали 2 гривні до 200 тисяч, щоб не проводити тендер. А якби відбулись торги, то мала б можливість перемогти якась маленька фірма, що підтримало б її у цей складний час. Однак гроші вирішили не віддавати у чужі руки, тому й віддали комунальникам. Із тендерної документації випливає, що чиститимуть тумби раз на тиждень. Тобто таких очищень загалом буде проведено 40. Якщо все обрахувати, то виходить, що чистота однієї колони для міста коштує 151 гривню.

Віктор Климук, керівник Рівненського ШЕУ:

— Тумби потрібно очищати від старої реклами, мити та прибирати біля них сміття. Безкоштовно цього робити ніхто не буде. Це пробний варіант, бо важко точно розрахувати, скільки буде коштувати прибирання однієї тумби. Досі такого не було. Думаю, пізніше розрахунки відкоригують. Зауважу, що займатися прибиранням тумб може лише підприємство, яке має укладений договір з КАТП-1728 на утилізацію сміття і паперу. Таким підприємством у місті є саме ШЕУ.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також