16-річна дівчина завершила навколосвітнє плавання

1394 0

Ми у соцмережах:

16-річна дівчина завершила навколосвітнє плавання

16-річна жителька Голландії Лора Деккер завершила навколосвітнє плавання, ставши наймолодшим мореплавцем, котрий обігнув земну кулю.

Декілька десятків знайомих та друзів урочисто вітали на острові Сінт-Мартен (St. Maarten, острів Святого Мартіна) у Карибському морі шістнадцятирічну Лору Деккер. Лора Деккер стала наймолодшим мореплавцем, котрому вдалося наодинці здійснити навколосвітню подорож на яхті. Вояж довжиною 27 тисяч морських миль, що розпочався 20 січня 2011 року, завершився минулої суботи ввечері. Подорож Деккер тривала рівно рік і один день. З прибуттям у бухту Сінт-Мартена Деккер, котрій 16 років і чотири місяці, перевершила рекорд юної австралійки Джессіки Уотсон, яка у 17 років здійснила безперервну навколосвітню подорож без сторонньої допомоги за 210 днів. Однак, як писала газета Telegraph, офіційно рекорд Деккер враховано не буде, тому що представники Книги рекордів Гіннесса відмовилися засвідчувати рекорди юних мореплавців після скандалу Деккер з органами опіки в 2009 році.

 
Лора Деккер планувала піти в одиночне навколосвітнє плавання на 8-метровій яхті «Guppy», коли їй було всього 13 років. Батьки спочатку намагалися відмовити дівчинку, але потім вона змогла вмовити їх підтримати свій проект. Однак голландська Рада із захисту дітей рішуче виступила проти ризикованого круїзу, незважаючи на те, що Лора пообіцяла самостійно займатися за шкільною програмою під час плавання, яке повинно було тривати два роки. Рада вирішила, що дитина в такому юному віці не може адекватно оцінювати труднощі подібного плавання. Лора Деккер була направлена під тимчасову опіку соціальної влади і нагляд психолога та була позбавлена можливості приймати важливі рішення, що стосуються її життя. Однак у грудні 2009 року Деккер зникла, а через чотири дні поліція Нідерландів знайшла її на Сінт-Мартені. Її повернули на батьківщину, і вона вирішила відновлювати свої права через суд. Влітку 2010 року служба опіки спробувала продовжити заборону на плавання, але суд підтримав вже більш дорослу Деккер. 20 січня 2011 року розпочалася її навколосвітня подорож, яка тривала рік і один день.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також