«2% шансів на життя» — спогади «кіборга» Федора Мисюри

759 0

Ми у соцмережах:

«2% шансів на життя» — спогади «кіборга» Федора Мисюри

Штурмував військкомат, щоб дозволили піти служити, а потім пережив штурм Донецького аеропорту і вижив, хоча медики давали лише 2% шансів на це. Федір Мисюра — «кіборг», боєць 80-ї аеромобільної бригади, нині очолює управління інфраструктури Рівненської ОДА, а також є кандидатом в депутати міської ради від «Європейської Солідарності».

В краєзнавчому музеї діє виставка, присвячена захисникам України і тут — експозиція, що береже спогади Федора про оборону Донецького аеропорту. Тоді, зимою 2014-2015 року, було найбільш гаряче та небезпечно, лише добровольці згоджувались іти в пекло війни — на ротацію в аеропорт.

«Ротація відбулася 13 січня вдень, коли там впала метеовишка. Ми забрали поранених і повернулись назад, це було у Водяному. Коли вперше побачив Донецький аеропорт — я злякався. І це нормально. Немає людей, які не бояться. Є ті, які вміють боротися зі своїм страхом. Я з тих хто переступив страх швидко і почав виконувати завдання безпосередньо в аеропорту».

А 15-го січня Федір потрапив під обстріл, отримав поранення після яких, думали медики, не виживе. 8 хвилин клінічної смерті. Кулю діставали біля аорти — тепер вона нагадує про ті події на вітрині музею. Як і його фотографії, хрестик та іконки, ланцюжок який обпекла кров бійця, а також два жетони і прапор, розписаний побратимами.

«Армія колись була в занедбаному стані, а сьогодні армія — це еліта. І ми дійсно всьому світу показали на всіх військових навчаннях, операціях, що ми — найкращі. Бо коли була ситуація де українські військові мали тримати оборону, але вирішили піти в наступ і розбили ворога — це було настільки круто, що весь світ гудів, що це не воїни, а роботизовані люди. Так виникло поняття кіборгів», — сміючись, пригадує Федір Мисюра.

Експонати виставки вперше побачили і його діти. Малеча запитує в тата чи то справжні кулі. Тепер сім’я більша — четверо дітей і красуня-дружина. Сьогодні, у День захисників України, всі зібрались разом з товаришами партійцями в краєзнавчому музеї: Тетяна Воронцова, Ігор Шумілов, Сергій Черній, Жанна Колошва, Олександр Грицина, Анастасія Романюк, Олександр Третяк.

«Європейська Солідарність» об'єднала в своїй команді відомих рівнян-захисників України, таких як Федір Мисюра, Юрій Поліщук, Яна Зінкевич, Тарас Обоїста та інші. Сьогодні ж ми хочемо ще раз подякувати їм за внесок у перемогу, яку невдовзі здобудемо у війні з Росією. Пишаюсь дружбою з такими людьми. Я також бачив все на власні очі, об’їхав з гуманітарною допомогою майже всю лінію фронту — від Слов'янська до Широкиного. Тому ще раз: низький уклін військовим, добровольцям, волонтерам, медикам, сім’ям, що відпустили і чекали повернення героїв додому. Слава Україні!» — сказав Олександр Третяк, кандидат на посаду міського голови Рівного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також