В країні війна, а 21 мільйон - на туалети: у сесійній залі Рівного - нова суперечка через гроші

3379 0

Ми у соцмережах:

В країні війна, а 21 мільйон - на туалети: у сесійній залі Рівного - нова суперечка через гроші

Нарешті по обіді всі обранці рівнян та міський голова зібралися у сесійній залі і розпочали засідання. Одне з найголовніших питань на порядку денному стосується виділення коштів на оборонні потреби міста та області.

Але у сесійній залі знову сперечаються. Цього разу уже не через гроші для військових, а через 317 мільйонів гривень вільних залишків міського бюджету, які їм пропонують сьогодні розподілити на різні потреби міста.

Депутати обурені, що отримали кошторис лише за кілька хвилин, тож не розуміють, на що конкретно підуть ті чи інші суми. Зокрема, запитують, чому на ремонт санвузлів у закладах освіти потрібно десятки мільйонів гривень? Так само цікавляться й іншими видатками - вимагають відповідей від чиновників.

- Ну, має ж право депутат знати? - запитує Галина Кульчинська. - А що це за медичне обладнання, в чому необхідність виділити на нього 35 млн? А то купуємо обладнання, а воно ще стоїть нерозпаковане. 

Як виявилося, у міських школах понад 200 санвузлів у незадовільному стані, а серед переліку обладнання, про яке просять медики - сучасні мамографи.

Так само депутати допитуються і по інших галузях, зокрема, на що планують витратити гроші комунальники з департаменту інфраструктури та благоустрою. А йдеться аж про 147 мільйонів гривень.

- От що зараз відбувається? Де перелік об'єктів? - запитує депутатка Олена Хотенко.

- Ці 147 мільйонів - це сьогодні нагальна потреба? В чому нагальність тротуарів у лютому? - дивується голова ОВА Віталій Коваль. - Ми ж в першу чергу збиралися, щоб проголосувати за оборонний бюджет! Для чого ще ми маємо зараз голосувати вільні залишки у 317 мільйонів? Сьогодні треба голосувати за оборону, а те питання зніміть на довивчення, нехай його вивчать на комісіях.

Суперечка на сесії триває. Депутати обурюються, чиновники - відбиваються. 

Читайте також по темі: Рівне виділило 300 мільйонів на підтримку військових


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також