Рівне виділило 300 мільйонів на підтримку військових

1173 0

Ми у соцмережах:

Рівне виділило 300 мільйонів на підтримку військових

Основне питання, яке розглянули на сесії Рівненської міської ради 14 лютого - внесення змін до бюджету Рівненської міської територіальної громади. Під час обговорення цього питання міський голова разом з депутатами запевнив, що підтримка наших захисників була і залишається пріоритетом для міста. Тому внесли пропозицію щодо виділення 300 мільйонів на підтримку військових.

- Підтримка тих, хто захищає нашу незалежність та територіальну цілісність залишається для нас пріоритетом. Саме тому спільно з депутатами вирішили виділити 300 мільйонів гривень на підтримку наших захисників, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. - Допоки ми не здобули перемогу у війні, ми повинні робити все, що в наших силах, щоб захисники відчували, що місто їх підтримує та залишається надійним тилом для тих, хто боронить наше мирне небо. 

Міський голова пояснив, як будуть розподілені кошти: з 300 мільйонів - 150 мільйонів буде передано в якості субвенції для Рівненської ОВА. Підготовлена спеціальна програма обороноздатності кордону, на яку спрямують кошти. Ще 50 мільйонів виділено на міські програми для придбання ударних дронів, безпілотних літальних апаратів, систем безпеки для військових частин, де служать наші рівняни та реабілітацію військових. Решта ж 100 мільйонів спрямують на придбання військових облігацій. Цільове спрямування яких – винятково підтримка ЗСУ в умовах воєнного стану. При їх купівлі держава гарантує повернення всієї суми інвестиції. Тим самим це внесок у обороноздатність та збереження бюджету громади.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також