51-ї ОМБР уже нема

2114 0

Ми у соцмережах:

51-ї ОМБР уже нема

Президент Петро Порошенко у неділю заявив, що 51-ша окрема механізована бригада із Володимира-Волинського, в якій служить чимало рівнян, вже розформована. На її основі створять нову, 14-ту бригаду, проте наразі усіх вояків повертають зі сходу додому.

51-ша ОМБР — одна з тих, які найбільше постраждали під час бойових дій на сході. Саме її бійці були вбиті у травні під Волновахою. Опісля значних втрат бригада зазнала під Іловайськом та Савур-Могилою. На початку вересня більше 500 вояків 51-ї самовільно покинули зону АТО та повернулися додому, заявивши згодом, що на схід більше не повернуться. У той час решта бригади залишалася у зоні бойових дій, а минулого тижня 14 вояків на чолі з комбатом Миколою Капіносом, навпаки, недолікувавшись у госпіталі, самі вирішили повернутися на війну. При Міноборони була створена спеціальна комісія, куди включили психологів, яка мала працювати із усіма бійцями 51-ї. Втім, військові вирішили, що доцільніше бригаду розформувати.

Прес-секретар ОК "Північ" Анатолій Прошин повідомляє:

— Директива про розформування 51-ї бригади уже надійшла. Усі вояки цієї бригади будуть повернуті зі сходу до місця дислокації, у Володимир-Волинський. У понеділок із зони АТО уже відправився перший ешелон із бійцями. Після прибуття військовим дадуть або відпустку, або покладуть у госпіталі, або відправлять на реабілітацію — залежно від потреби. Окрім того, пройде часткова демобілізація — за станом здоров'я та сімейними обставинами. У Володимир-Волинському на основі 51-ї одразу створюватимуть 14-ту бригаду. Кістяк її залишиться той же, з тих самих вояків, проте дещо зміниться склад озброєння, будуть деякі нові люди. Наше завдання — підготувати нову бригаду до боєздатності. Що дасть зміна номера? Можливо, спаде деякий ажіотаж навколо бригади. До слова, тих понад 500 вояків 51-ї, які повернулися зі сходу раніше, засуджувати за дезертирство не будуть. Як зазначають військові, справу закриють, поставившись до вояків по-людськи. Формування нової бригади триватиме кілька місяців.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також