6000 доларів за частину Національного природного парку

1711 0

Ми у соцмережах:

6000 доларів за частину Національного природного парку

Учора, 26 березня, до суду було скеровано обвинувальний акт відносно одного із керівників Національного природного парку «Дермансько-Острозький». Посадовець обвинувачується у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснював Офіс Генерального прокурора та прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід — Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Слідством встановлено, що посадовець за 6 000 доларів США обіцяв фермерові вирішити питання щодо перенесення меж орнітологічного заказника, хоча це не належить до компетенції керівництва Національного природного парку.

24 травня 2018 року посадовець одержав частину неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США. Приблизно через рік керівник повідомив суб'єкту господарювання, що для остаточного вирішення питання потрібно розрахуватися повністю. 22 липня 2019 року обвинувачений отримав решту "винагороди" у сумі 5 000 доларів США, після чого його було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також