Прокуратура Рівненщини відкрила кримінальне провадження через інфікування жителів села Тинне

6529 0

Ми у соцмережах:

Прокуратура Рівненщини відкрила кримінальне провадження через інфікування жителів села Тинне

Прокуратура області за результатами опрацювання повідомлень у засобах масової інформації встановила, що станом на 27.03.2020 р. за результатами проведених медичних досліджень у встановленому порядку підтверджено 9 випадків захворювання на COVID-19 на території Сарненського району, зокрема у с. Тинне. Крім того, одна з осіб, в яких підтвердили підтвердили COVID-19, померла 25.03.2020 р.

Однією з причин зараження значної кількості осіб в Сарненському районі, ймовірно, стало порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, зокрема, під час проведення в цьому селі масових заходів, в яких одночасно брала участь значна кількість осіб з числа місцевих жителів.

З метою перевірки цих фактів та надання їм належної правової оцінки прокуратура області 27.03.2020 розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань), досудове розслідування у якому доручено здійснювати Сарненському відділу поліції ГУНП в Рівненській області.

 До відома: за порушення правил щодо карантину людей передбачена адміністративна відповідальність за ст. 44-3 КУпАП, а також кримінальна відповідальність за ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Мінімальний вид покарання, зокрема, при вчиненні відповідного адміністративного правопорушення, передбачено у виді штрафу в розмірі від  17 до 34 тис. грн. Максимальний вид покарання, зокрема, за вчинення відповідного злочину, передбачено у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також