70% рівнян хочуть нового міського голову

985 0

Ми у соцмережах:

70% рівнян хочуть нового міського голову

Аналітичний центр «Школа політичної аналітики «Поліс»«у лютому проводив опитування рівнян для інформації про рейтинги та антирейтинги місцевих політиків. Дослідження засвідчило, що містяни хочуть бачити нового міського голову Рівного. Відтак на запитання, за кого проголосували б, якби у другий тур виборів вийшов Володимир Хомко та опозиційний кандидат, 70,1% рівнян відповіли — за нового голову.

Серед місцевих політиків Володимир Хомко має найбільший антирейтинг. За нього НЕ голосували б 23,3% рівнян. Значно відстають депутат «Слуги народу» Олександр Аліксійчук (1,4%), Олег Червонюк (1,1%), Роман Стасюк (0,9%).

Великий відсоток недовіри до чинного міського голови пов’язаний із тривалим перебуванням політика на посаді, вважає представник аналітичного центру ШПА «Поліс» Михайло Мозоль:

— Лідером антирейтингу є Володимир Хомко. Це зрозуміло, оскільки в нього найбільша впізнаваність. Займає посаду уже тривалий час, тому не дивно, що багато рівнян не задоволені його діяльністю.

Більшість опитаних (71,1%) на даний час не визначилися з політичними уподобаннями. На запитання за кого проголосували б, якби вибори відбулися в найближчу неділю, респонденти відповіли так:

Володимир Хомко — 6,8%

Микола Бляшин — 5,6%

Святослав Євтушенко — 5,1%

Олександр Курсик — 3,2% та ін.

Віталій Лебедюк, керівник «Полісу», каже, що на місцевому рівні є запит на нові обличчя. Під час майбутніх місцевих виборів простежуватиметься головний конфлікт за посаду між чинним міським головою та опозиційним кандидатом.

Всього в опитуванні взяли участь 813 респондентів. Похибка вибірки — 3,5%. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також