72-річний непалець офіційно став найнижчим жителем планети

1255 0

Ми у соцмережах:

72-річний непалець офіційно став найнижчим жителем планети

72-річного жителя Непалу Чандра Бахадур Дангі офіційно визнано найнизькорослішим дорослим жителем Землі за всю історію спостережень.

У неділю в столиці Непалу Катманду його офіційно поміряли представники Книги рекордів Гіннесса — його зріст становить 54 сантиметри. Книга рекордів Гіннесса почала подавати відомості про найвищих і найнижчих людей 57 років тому, і Дангі — найнизькоросліший власник цього рекорду, відзначає «Інтерфакс». Дангі живе в глухому гірському селі, за 400 кілометрів від столиці Непалу Катманду. П’ять його братів — звичайного зросту.

 
Дивний не тільки зріст Дангі, але й те, що він дожив до 72 років, і притому раніше ним ніхто особливо не цікавився. До лікарів він не звертався навіть у випадку серйозної хвороби. Найкращим засобом від усіх хвороб непалець називає гарячу воду з розчиненою в ній куркумою. Дангі заробляє на життя, виготовляючи спеціальні підстилки і головні убори для сільських жителів для того, щоб їм було легше переносити важкі вантажі на спині. До цього найменшим жителем планети вважався філіппінець Джунрі Балуінг, зріст якого становить 60 см.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також