77 фермерів Рівненщини отримали гроші під заставу майбутнього врожаю

1063 0

Ми у соцмережах:

77 фермерів Рівненщини отримали гроші під заставу майбутнього врожаю

Фермери Рівненщини продовжують активно користуватися можливостями аграрних розписок для розвитку власних підприємств. На сьогодні в області видано 71 аграрну розписку, з них – 55 цьогоріч. Таким чином, фермери залучили понад 780 млн грн. З цієї суми 660 млн в 2019 році, що робить область лідером Західної України щодо обсягів залученого фінансування через розписки у поточному році.

- Рівненська область є одним із лідерів щодо динаміки використання аграрних розписок, зокрема від початку 2019 року обсяг фінансування, залученого через аграрні розписки на Рівненщині, є одним з найвищих серед регіонів України, поступаючись лише Сумщині, - розповідає директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Найчастіше фермери Рівненщини видають розписки під заставу майбутнього врожаю кукурудзи та пшениці: лише від початку 2019 року в заставу за розписками вони передали більше 43 тис. тонн кукурудзи та 33 тис. тонн пшениці. Також як заставу сільгоспвиробники області використовують традиційні зернові та олійні культури – ячмінь, жито, ріпак, сою та соняшник.

Наразі понад 12 кредиторів надавали фінансування за аграрними розписками рівненським фермерам. Серед цих кредиторів, найактивнішими за підсумками 11 місяців 2019 року є постачальники матеріально-технічних ресурсів, зернотрейдери та дистриб’ютори, які надали за розписками майже 620 млн грн фінансування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також