80 років тому у Рівному з’явився заклад, що боровся з венеричними хворобами

2334 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Усе починалося з двох лікарів та двох фельдшерів.

Цікавими фактами з історії Рівного поділився голова обласної ради Андрій Карауш:
 
- 31 травня 1944 року постановою виконкому на той час Ровенської облради депутатів трудящих “Про заходи боротьби з венеричними захворюваннями” у Рівному дали старт розгортанню облвендиспансеру, а також 9 районних диспансерів та 30-ти пунктів у решті районів. Цей документ збережений, я прикріпив його до допису.
 
Сьогодні "Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер" відзначає 80-річчя. Вітаю колектив нашого комунального підприємства і дякую за працю. Знаю, що робота – не з простих. 
 
В історичній довідці про початок роботи вказано, що одним із основних викликів у післявоєнні роки була боротьба з соціальними захворюваннями, серед яких особливу небезпеку становили саме венеричні, паразитарні, інфекційні шкірні хвороби й усе це мало загрозливий статус. Тож влада й створила спеціалізований заклад. Починалось усе з двох лікарів та двох фельдшерів.
 
За 80 років змінилось дев'ятеро керівників, кілька разів змінювались назви закладу. Основне приміщення залишилось незмінним – це будівля на Пересопницькій, 7 за готелем Україна. До речі, готель з'явився лише через 14 років після відкриття диспансеру, тому на одній із ретросвітлин його і немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також