90-річна бабуся палила траву та впала у вогонь. Врятували сусіди

3424 0

Ми у соцмережах:

90-річна бабуся палила траву та впала у вогонь. Врятували сусіди

На Сарненщині внаслідок випалювання сухої трави біля власного господарства отримала термічні опіки 90-річна господиня.

Сьогодні о 14:53 на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Кузьмівка Сарненського району.

До місця пожежі було направлено чергове відділення вогнеборців 7-го державного пожежно-рятувального поста смт Степань.

Рятувальники встановили, що об’єктом пожежі є дерев’яна господарська будівля. Існувала загроза поширення вогню на поряд розташований житловий будинок. На гасіння одразу було подано вогнегасячі речовини. Будинок вдалося врятувати, а ось господарча будівля розміром 5х8 метрів була повністю знищена вогнем.

Внаслідок пожежі отримала термічні опіки обличчя, тазу, рук та ніг  90-річна господиня.  Жінку доправлено у приймальне відділення КНП «Степанська районна лікарня» для надання медичної допомоги.

Причина пожежі – необережність під час спалювання сухої трави. Бабуся, спалюючи сміття та траву на присадибній ділянці, впала у вогонь. Це вчасно помітили сусіди, які і врятували стареньку, а також викликали медиків та рятувальників. А тим часом безконтрольне полум’я поширилося на господарчу будівлю.

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення, помножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити збільшенням кількості пожеж на відкритих територіях. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також