Адвоката — в наручники?

2651 0

Ми у соцмережах:

Адвоката — в наручники?

Дві з половиною тисячі гривень має заплатити рівненський адвокат жінці з Сарн за те, що побив її у своєму офісі на вулиці Соборній у Рівному. Таке рішення прийняв суд. Про цю ситуацію розповідає чоловік потерпілої Олексій:

— Я одинадцять років судився з одним підприємством з приводу невиконання договірних зобов’язань, і коли пройшов всі наші судові інстанції, вирішив звернутися до Європейського суду. Щоб підготувати необхідні матеріали, я в травні 2005 року завітав у першу ж адвокатську контору, яку побачив. Адвокат, взявши у мене папку з документами, пообіцяв швидко все оформити. Проте зателефонував аж через два місяці і сказав: приїжджайте, але вже, якщо сьогодні не встигнете, можете взагалі більше не приїжджати. У мене, як на зло, не вийшло... За якийсь час подання до Європейського суду мені буквально за два дні підготували в іншому місці, і я попросив дружину, яка у своїх справах їхала в Рівне, при нагоді зайти до Миколи Л. та забрати мої документи. «Папку я залишив в іншому місці, приїжджайте іншим разом», — відповів він їй і навіть вказав, в який день це краще зробити. Приїхала, а на дверях записка: «Я у відпустці». Лише 20 жовтня їй вдалося застати адвоката в його офісі. Проте на слова «я вже втретє прийшла, віддайте нарешті ту папку, бо без неї не піду» він зреагував неадекватно. Схопив якусь дерев’яну підставку і почав бити нею дружину по руках, плечах, спині. Зрештою випхнув її за двері та зачинився зсередини. На вулиці Надію чекав наш знайомий, щоб підвезти своїм авто в Сарни. Побачивши її у сльозах та побиту, він порадив цього так не залишити, а негайно звернутися у міліцію. Дружина так і зробила — написала у міліції заяву, в судово-медичній експертизі зняла побої, згодом звернулася з позовною заявою до суду. 20 червня цього року Рівненський міський суд позов Надії Я. частково задовольнив, прийнявши рішення про стягнення з адвоката Миколи Л. на її користь 2500 гривень за завдану моральну шкоду. Восьмого листопада колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Рівненської області, розглядаючи скаргу адвоката, ухвалила це рішення залишити без змін. Тим часом пані Надія звернулася у прокуратуру області з проханням притягнути Миколу Л. до кримінальної відповідальності та позбавити його права займатися адвокатською діяльністю.

Коментарі Заступник прокурора Рівненської області Павло Ванзуряк: — Кримінальну справу щодо адвоката Миколи Л. ми не порушили. Проте направили лист голові дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області Олександру Бражнікову. У ньому йдеться про те, що ми отримали звернення від громадянки Я. з приводу заподіяння їй тілесних ушкоджень адвокатом. Для пояснень його викликали в прокуратуру, однак він не прибув і про поважні причини, які йому завадили це зробити, не повідомив. Наступні виклики в обласну прокуратуру адвокат також проігнорував. Відтак ми попросили Олександра Бражнікова відреагувати на таке порушення Миколою Л. Закону України «Про прокуратуру». Олександр Бражніков: — У листі за підписом заступника прокурора області я не знайшов жодних фактів, які б свідчили, що поведінка Миколи Л. несумісна з адвокатською діяльністю, що є підстави притягнути його до дисциплінарної відповідальності. Якби сама потерпіла звернулася до нас з особистою заявою та копіями рішення судів — це була б інша справа. А що адвокат не з’являється за викликом у прокуратуру, то у прокурора достатньо своїх важелів впливу. Аж до того, щоб потрібну людину міліціонери привели до нього в кабінет у наручниках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також