Американець готується перелетіти Атлантичний океан на повітряних кулях

1381 0

Ми у соцмережах:

Американець готується перелетіти Атлантичний океан на повітряних кулях

Житель міста Ролі штату Північна Кароліна Джонатан Трапп вирішив перепливти на шлюпці Атлантичний океан, але не по воді, а по повітрю. 365 куль, наповнені гелієм, повинні будуть тримати "на плаву" Траппа і його команду в шлюпці протягом понад чотирьох тисяч кілометрів. На випадок, якщо вітер перестане бути попутним, вони опустяться на воду на своєму судні. Нещодавно команда повітроплавців вирушила в пробний політ над Мексикою.

38-річний Джонатан Трапп вже звик до порівнянь з героями мультфільму "Вгору", будинок яких злітає в небо на повітряних кулях. Тільки Трапп, який, до речі, вирушив у свій перший політ на повітряних кулях ще до виходу мультфільму на екрани — у 2008 році, воліє подорожувати не в будинку, а в шлюпці. Повітроплавець, у якого за плечима політ з Англії в Бельгію через протоку Ла-Манш, цього разу поставив складнішу мету. Цього літа він планує дістатися звичним йому способом з північно-східного штату Мен до столиці Франції прямо через Атлантичний океан. Це більше чотирьох тисяч кілометрів, під час яких він та інші відчайдушні мандрівники будуть летіти у 20-метровому човні, підвішеному до зв'язки з 365 повітряних куль на відстані від п'яти до восьми кілометрів над рівнем океану. Париж — це ідеальний кінцевий пункт для його романтичного подвигу, однак насправді, за визнанням Траппа, він не знає, чим і де закінчиться цей експеримент. "Ми не можемо бути впевненими, як поміняється наш курс під час польоту. Якщо погода буде вести себе непередбачувано, ми опинимося в Північній Африці чи Норвегії — це в кращому випадку, в гіршому — в океані", — пояснює Трапп.

 
Незважаючи на небезпеки, якими загрожує подорож Траппа, для нього вона — втілення божевільної мрії, посилається на його слова канал "Discovery". "Багато з нас мріяли в дитинстві підкорити небо в такий спосіб. І нам казали, що це неможливо, але ось ми тут, в небі, нас багато, як і куль над нами. Ми попливемо, не по океану, а по хмарах", — зізнався американець. Залежно від напрямку вітру, шлях може зайняти від трьох до шести днів. Повітроплавці будуть балансувати, скидаючи пісок або лопаючи кулі. Щоб під час сну не пропустити моменти, коли потрібно втручання в управління повітряною шлюпкою, вони будуть прокидатися щогодини. Це буде рекордний політ у порівнянні з усіма попередніми показниками Траппа. Цього разу він буде парити в повітрі на висоті, яка буде перевершувати його попередній рубіж приблизно на один кілометр. Максимальна відстань, яка відділяла Траппа від води під час його польоту над Ла-Маншем у 2010 році, — шість з половиною кілометрів, в той час як цього разу він планує піднятися на висоту до восьми кілометрів. Більше того, маршрут повітроплавця — довший від попереднього в 10 разів. Під час встановленого Траппом світового рекорду в 2010 році американець пролетів 370 кілометрів. У зв'язку зі складнощами, які Трапп взявся подолати, його команда вже почала тестувати їхнє повітряне судно. Нещодавно шукачі пригод вирушили в короткостроковий тестовий політ над Мексикою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також