Американці доправили на атомку перший контейнер для відпрацьованого ядерного палива

1289 0

Ми у соцмережах:

Американці доправили на атомку перший контейнер для відпрацьованого ядерного палива

На Рівненську АЕС привезли перший контейнер для транспортування відпрацьованого ядерного палива. Доставили його з морського порту Чорноморськ спеціальним автотрейлером. Цей герметичний корпус забезпечує надійну ізоляцію та ідеальні умови зберігання ядерного палива

У турбінному відділенні енергоблоку №4 контейнер було перевантажено на залізничну платформу та проведено вхідний контроль обладнання. Він готовий для перевезення до транспортного коридору реакторного відділення енергоблоків №№1, 2, де у подальшому будуть проведені індивідуальні та функціональні випробування обладнання, яке бере участь у подачі контейнера на відмітку центрального залу реакторного відділення. 

Наступний контейнер прибуде на РАЕС вже незабаром. Проведення перших випробувань технології Holtec International і проведення пусконалагоджувальних робіт з використанням обладнання на Рівненській АЕС заплановано у 2021 році. Орієнтовна дата введення в дослідну та промислову експлуатацію технічно переоснащеної системи перевантаження і транспортування відпрацьованого ядерного палива – 2022 рік.

Holtec International – світовий постачальник обладнання і систем для атомної, сонячної і теплової енергетики. В Україні Holtec International бере участь у двох проектах, а саме: будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) для українських АЕС, а також будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива-2 (СВЯП-2) на майданчику Чорнобильської АЕС.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також