Анастасія Новосад: «Ми сиділи вдома, і це великий мінус»

995 0

Ми у соцмережах:

Збірна України з фрістайлу у Фінляндії

З двома медалями з двох етапів Кубка Європи з акробатичного фрістайлу, що проходили на фінському курорті Рука, повернулися рівняни Анастасія Новосад та Дмитро Котовський. Як ми вже розповідали, Анастасія здобула «срібло», а Дмитро — «бронзу». Загалом у Фінляндії рівненські фрістайлісти у складі збірної України перебували місяць — тренувалися, брали участь в етапі Кубка світу та двох етапах Кубка Європи. Після повернення вони поділилися враженнями з рівненськими журналістами.

— На етапі Кубка світу я посіла одинадцяте місце, бо була недостатньо готова, — розповіла Анастасія Новосад. — Після цього ще був час до етапів Кубка Європи. Змогла добре підготуватися і добре виступити. Нам дуже важлива літня підготовка, де ми працюємо над стрибками у воду. В Україні немає такої бази, тому ми змушені їхати за кордон. Цього ж літа усі кордони були закриті, і ми просто сиділи вдома, і це дуже великий мінус. Представники інших країн тренувалися, а ми ні.

— На Олімпійських іграх виступають з такими стрибками, який був у мене, з чотирма-п’ятьма гвинтами, — сказав Дмитро Котовський. — Це хороший рівень, але щоб було щось далі — подіуми, призи, треба їх робити максимально чистими.

Очікується, що 4 січня рівненські фрістайлісти вирушать на збір до Швейцарії, а наприкінці січня на них очікує етап Кубка світу у Білорусі. Головним же стартом сезону має бути чемпіонат світу. Спочатку його планували провести у Китаї, але згодом вирішили перенести. Куди — наразі невідомо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також