Дієтологи рекомендують включати до раціону шість основних продуктів, що зміцнюють імунітет. Це оливкова олія, апельсини, натуральний йогурт, печериці, броколі й вода.
Будь-який овоч корисний, але броколі є універсальним, він містить мало калорій, багато клітковини, вітамінів A, C, E і калію і має всі шанси стати незамінним у раціоні.
Апельсини не є панацеєю від грипу і застуди, але вони ідеально підходять для підтримки імунітету. При цьому дієтологи попереджають про небезпеку надмірного споживання смузі: краще їсти фрукти цілими, щоб отримати всі поживні речовини в них і домогтися поступового засвоєння цукру.
Гриби, зокрема печериці, містять велику кількість вітаміну D. Цей вітамін, який синтезується під променями сонця, дуже важливо вживати, коли закінчується літо. Він також міститься в таких продуктах, як яйця, молочні продукти, печінка, блакитна риба.
Жири необхідні для функціонування імунної системи, тому до раціону важливо включати оливкову олію, в якій містяться ненасичені жири, корисні для серця. Навіть для смаження рекомендується обирати нерафіновану оливкову олію або нерафіновану оливкову олію екстра-класу. У цих типах олії в незмінному вигляді зберігаються антиоксиданти.
Натуральний йогурт містить насичені жири короткого ланцюга, а також пребіотики, корисні для мікрофлори кишечнику, безпосередньо пов’язаної з імунною системою.
Вода завжди повинна бути основним напоєм, її можна пити у вигляді кави, чаю або відвару трав. При цьому варто уникати вживання алкоголю, газованої води, напівфабрикатів, які ослаблюють імунну систему. Пити воду потрібно і під час хвороби. Так, якщо зник апетит, не потрібно змушувати себе їсти, але пити необхідно для підтримки терморегуляції тіла.





