Антикваріат у Рівному заразніший за кандидатів?

2804 0

Ми у соцмережах:

Антикваріат у Рівному заразніший за кандидатів?

Рівненським любителям старовини не дозволяють продавати антикваріат у центральному парку Рівного. Збиралися ті, хто продає, і ті, хто хоче купити щось старе, щонеділі — незмінно протягом 40 останніх років. І не так для заробітку, як заради хобі — поспілкуватися з такими ж любителями, зокрема і з інших областей, обговорити новини, ну і придбати щось для своїх колекцій.

Оголошення навесні карантину зупинило і торгівлю антикваріатом, але у той час, коли життя міста практично відновилося і про обмеження хіба нагадують маски на обличчях, міська влада заборонила антикварам збиратися. Мовляв, не дотримуються карантинних обмежень. Але у такому випадку було б логічно заборонити і виборчу кампанію. Бо ж рівненські кандидати у депутати теж не менше порушують карантинні заходи. Наприклад, фотографуються активно без масок то один з одним, то і з виборцями, хизуючись цим у соцмережах.

Не знайшли спільної мови антиквари із керівником комунального підприємства «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Олексієм Хмилецьким, який почав керувати парками міста на початку цього року, а доти працював заступником міського голови Володимира Хомка. Саме через позицію пана Хмилецького наприкінці серпня комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила торгівлю антикварними виробами на території центрального парку. Як зазначено у протоколі комісії, «з огляду на епідемічну ситуацію».

Минулого тижня пан Хмилецький знову звернувся до комісії з ТЕБ та НС, аби антиквари не порушували заборони — і комісія зобов’язала поліцію «забезпечувати виконання» заборони. Тобто штрафувати порушників, які вирішать зібратися у парку для торгівлі.

Говорити про заборону антиквари не хочуть. І хоча у міській раді запевняють, що йдеться саме про епідбезпеку, така прискіплива увага саме до торговців антикваріатом підозріла. Бо окрім згаданої вже передвиборчої кампанії, варто лише зазирнути на рівненські ринки — про забезпечення протиепідемічних заходів там теж уже віддавна не дбають.

Міський голова Рівного Володимир Хомко стверджує, що торговці антикваріатом зможуть повернутися на своє звичне місце, але після формальностей:

— Ми попередньо дали дозвіл на їхню роботу, але просили, щоб вони дотримувалися карантинних норм — хоча б сідали один від одного з дотриманням дистанції. А вони цього не зробили. У нас щодня на 50-60 людей зростає кількість хворих у місті, зокрема і через них, тому ми повинні реагувати.

Заборона торгівлі антикваріатом — не принципова позиція, ми готові дозволити їм торгувати, але якщо хтось із них дасть гарантію, що карантинні норми будуть дотримані. Ми ж дали дозволи і на концерти, і на роботу гуртків, але має бути дотримана дистанція, встановлено дезінфектори для рук. Так, на жаль, на ринках теж не дотримуються норм, але стежити за цим повинна поліція.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також