Чи віддасть Фірташ Рівному палац культури?

1741 0

Ми у соцмережах:

Чи віддасть Фірташ Рівному палац культури?

Мікрорайон «Ювілейний» за часів СРСР розбудовували для працівників «Рівнеазоту». На сьогодні будинки та квартири тут уже давно приватизовані. Перейшов віддавна у власність міста і парк. А ось Палац культури «Хімік» досі залишається у власності хімічного підприємства. Обурення, яке викликало рішення «Рівнеазоту» не відкривати дитячі гуртки у палаці, змусило міську владу заговорити про потребу забрати у власність міста і палац.

Гуртки «Рівнеазот» зупинив у зв’язку з епідемією коронавірусу ще навесні і, попри прохання батьків, з вересня не відновив їхню роботу. Пресслужба підприємства зазначила, що запрацюють вони «після стабілізації ситуації з епідемією COVID-19 та зняття карантинних обмежень».

— Я розмовляв із директором «Рівнеазоту». Керівникам гуртків наразі виплачують 2/3 зарплати, і думаю, що роботу палацу відновлять, — коментує міський голова Рівного Володимир Хомко. — На комісії з ТЕБ та НС ми ухвалили окреме рішення, що дозволяємо працювати «Хіміку» з дотриманням карантинних норм. А на сесії також ухвалимо рішення, що просимо прийняти палац у комунальну власність. Розглянемо і можливість викупу, але ідеально було б, якби віддали безкоштовно.

Заблуда, директор «Рівнеазоту», не поділяє таке моє бажання, але вирішувати буде не він, а власники. Десь років сім тому приїжджав Дмитро Фірташ, я з ним тоді розмовляв, і він готовий був вкласти кошти у реконструкцію палацу «Хімік», але тепер на таких планах можна ставити крапку.

Земля під «Хіміком», а це 13 гектарів, які охоплюють і стадіон поряд, відповідно до Держгеокадастру, у власності міста, проте «Рівнеазот» має суперфіцій — право забудови. Цільове призначення землі — для обслуговування та будівництва закладів культури, об’єктів рекреації та спорту.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також