Антивікова дієта: продукти, які призупиняють старіння

836 0

Ми у соцмережах:

Антивікова дієта: продукти, які призупиняють старіння

Існує безліч різноманітних кремів, сироваток і лосьйонів, дія яких спрямована на збереження молодості. Однак ці засоби можуть не допомогти в боротьбі зі старістю, якщо дотримуватися не зовсім здорового харчування.

Експерти вважають, що правильне харчування є одним з перевірених способів поліпшити здоров'я і домогтися довголіття. Дослідження вчених з Інституту функціональної медицини у Вашингтоні показало, що деякі продукти можуть володіти антивіковим ефектом.

Темно-зелені листові овочі

До них відносяться капуста і шпинат, які багаті поживними речовинами. Згідно з дослідженням, дієта, багата темно-зеленими листовими овочами, за 8 тижнів може зупинити старіння на два роки, викликаючи зміни в ДНК. Щоб отримати максимальний ефект, потрібно з'їдати дві порції цієї зелені в день.

Ягоди

Полуниця, чорниця, малина і ожина багаті антиоксидантами. Ці ягоди є багатим джерелом антоціанів, які допомагають запобігти віковим метаболічним змінам. Чорниця, наприклад, допомагає зміцнити серце і зберегти з віком когнітивні функції. Щоб відчути користь, потрібно вживати по жменьці цих ягід на день.

Трави і спеції

Дослідження показали, що додаючи в раціон 0,5 ч. л. куркуми щодня, можна допомогти організму призупинити процес старіння. Ще один продукт з подібним ефектом — розмарин. У день потрібно додавати по 0.5 ч. л. цієї трави в страви. Також корисними є імбир, кориця і червоний перець.

Часник

Все, що належить до сімейства цибулі, є важливими продуктами, необхідними для доброго здоров'я кишечнику. А робота кишечнику впливає на те, як людина виглядає зовні.

Фрукти

Яблука, гранати та мандарини містять антивікові поживні речовини. Введення їх у раціон може стати ключем до довголіття. Однак потрібно звернути увагу на вміст у них цукру. Занадто велика кількість цих фруктів може призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також