Апеляція не допомогла - Мічуда залишається у СІЗО (відео)

2642 0

Ми у соцмережах:

Апеляція не допомогла - Мічуда залишається у СІЗО (відео)

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду дві години заслуховувала докази та доводи сторін щодо запобіжного заходу Ігорю Мічуді, запідозреному у корупції начальнику обласної ДАБІ.

Колегія суддів апеляційного суду ухвалу Рівненського міського суду про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави залишила без змін.

Оскарженню ухвала апеляційного суду не підлягає.
 
У суді Ігор Мічуда наполягав, що справа проти нього сфабрикована, що йому погрожували, що "запакують", і що він не буде чинити тиск на свідків та не виїде за кордон, якщо запобіжний захід буде м'якший.
Адвокат Ігор Солімчук наполягав, що слідчі не надали достатньо доказів ні щодо обгрунтованості оголошеної підозри, ні щодо потреби у такому суворому запобіжному заході. 
 
Військова прокуратура наполягала на протилежному і оприлюднила витяги з розмов Ігоря Мічуди та заступника директора "Буд Кепітал Менеджмент" Процишина, який і звернувся зі скаргою на Ігоря Мічуду до правоохоронців.
У СІЗО п.Мічуда пробуде до 25 липня. Нагадаємо, Ігоря Мічуду підозрюють у корупційному злочині: вимаганні та отриманні неправомірної вигоди (400 тис.грн) від "Буд Кепітал Менеджмент" за начебто непроведення перевірок будівництва першої черги багатоповерхівки на розі вулиць Гагаріна та Костромської.
 
Гроші, за версією слідства, перераховано було ПП "Мека", де працював син Ігоря Мічуди Андрій. Через сина п.Мічуда начебто і вимагав кошти. Андрію Мічуді також оголошено про підозру, суд йому обрав домашній арешт.
Мічуди та їхні захисники наполягають, що звинувачення- надумані, а кошти начебто були перераховані у рамках господарських стосунків між "Мекою" та "Буд Кепітал Менеджмент" - за електричні панелі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також