Кіндза - ароматний лікар

796 0

Ми у соцмережах:

Кіндза - ароматний лікар

Кіндза — одна з найпоширеніших добавок до будь-яких страв. Але ця травичка славиться не тільки своїм ароматом, але і здатна допомогти при деяких захворюваннях.

Кіндза особливо корисна для нервової системи. Вона може допомогти, якщо є проблеми зі сном, знімає стрес, позбавляє від тривоги і піднімає настрій. Крім заспокійливого ефекту, кіндза добре впливає на роботу головного мозку і захищає його клітини. Тому регулярне її вживання знижує ризик захворіти на хворобу Альцгеймера та розсіяний склероз.

Ця ароматна трава — дуже низькокалорійний продукт: на 100 грамів всього 23 калорії. Вона покращує травлення, має сечогінний ефект, регулює водно-сольовий баланс і знімає набряклість. Також вона здатна розігнати метаболізм, а ще розщеплює жир. Для того, щоб почати худнути, потрібно лише включити у щоденний раціон 30-50 г свіжої кіндзи.

Завдяки своєму складу кіндза здатна допомогти роботі серцево-судинної системи. Вона сприяє нормалізації артеріального тиску, зменшенню рівня холестерину в крові, зниженню ризику атероми, атеросклерозу та інсульту, зміцненню серцевого м'яза і судин.

У складі кіндзи є потужні антиоксиданти і незамінні амінокислоти. Вони зменшують окислювальний процес і захищають здорові клітини від ушкоджень. Це робить кіндзу корисною в профілактиці онкологічних захворювань. Крім того, кіндза добре виводить шлаки і небезпечні токсини з організму, наприклад, важкі метали, які ми отримуємо разом з їжею, сприяючи цим поліпшенню якості крові.

Кіндза дуже корисна для шкіри: вона здатна впоратися з незначними висипаннями, нормалізує роботу сальних залоз, усуває сухість, бореться з пігментацією і допомагає при дерматиті. Завдяки антиоксидантам кіндза захищає шкіру від ультрафіолетових променів і запобігає її передчасному старінню. Кіндза є також природним афродизіаком.

Не рекомендується їсти кіндзу, якщо у вас алергія, цукровий діабет, тромбоз або тромбофлебіт, а також при ішемічній хворобі серця або тим, хто переніс інфаркт чи інсульт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також