Атомники на спортивно-енергетичному фронті наближають Перемогу

359 0

Ми у соцмережах:

Атомники на спортивно-енергетичному фронті наближають Перемогу

Цих вихідних на РОК «Біле озеро» відбулась масштабна спортивна подія — крос-триатлон «Energy Sprint Triathlon», який цьогоріч вже вдруге проходив з благодійною метою. До шляхетної справи — підтримати Збройні сили України — долучились 132 учасники з усієї України. На потреби українського війська зібрали понад 75 тисяч гривень.

Організаторами ювілейних п’ятих змагань з крос-триатлону традиційно виступили Рівненська АЕС, Первинна профспілкова організація (ППО), Організація молоді (ОМ) ППО РАЕС, велокоманда «PAEC team» за підтримки профспілки «Енергоатому». Інформаційний супровід івенту забезпечило управління інформації та зв’язків з громадськістю (УІтаЗГ) РАЕС, а модерацію заходу — Палац культури РАЕС.

Партнерами цього року стали «Athletic Events» (реєстрація учасників), «Runstyle» (електронний хронометраж), онлайн-магазин спортивного харчування «Race Expert», «Будівельна гуртівня», ТМ «Степанська», ТМ «Скиба». Потужну підтримку спортсмени отримали від представників ГО УкрЯТ в Рівненській області, активістів профспілки та організації молоді ППО РАЕС, представників ГО «Ольбери». Медичну допомогу учасникам триатлону забезпечували медики і рятувальники осередку домедичної допомоги електростанції. У стартовому містечку та на КП «Озерці» представники УІтаЗГ розгорнули пункти роботи з громадськістю.

Офіційне відкриття крос-триатлону відбулось за участі головного інженера РАЕС Вячеслава Стоянова та голови ППО РАЕС Івана Мельника.

— Радий вітати усіх учасників та гостей у цьому чудовому, мальовничому місці Полісся — на Білому озері. Сьогодні проходить вже п’ятий крос-триатлон. Дякую всім, хто долучився до участі в такі складні для нашої країни часи. Ми розуміємо, що у важкій боротьбі з російським ворогом участь кожного у подібних благодійних заходах — це перемога всієї України. Бажаю усім здоров’я та якнайшвидшої Перемоги, — звернувся до присутніх головний інженер РАЕС Вячеслав Стоянов.

— Шановні колеги, учасники та вболівальники! Дуже приємно, що ви завжди долучаєтесь до спортивних заходів, які проводить Рівненська АЕС, чим сьогодні популяризуєте здоровий спосіб життя. Аби залучити якомога більше людей до занять фізичною культурою та спортом, цього року запровадили командні змагання. Крім того, всіх присутніх об’єднала одна спільна мета — допомогти ЗСУ, адже завдяки донатам ми наближаємо Перемогу України. Дякую що ви відгукнулися, що ви сьогодні тут, — зазначив голова ППО РАЕС Іван Мельник.

У межах «Energy sprint triathlon» учасникам потрібно було подолати спринтерську програму у три етапи: 750 метрів плавання, 20 кілометрів велосипедної гонки та 5-кілометрову бігову дистанцію. Змагалися триатлети як в індивідуальному заліку, так і в командній естафеті. До складу команди входило троє осіб.

Так, учасниками в індивідуальному заліку стали 75 спортсменів. А учасниками естафети — 19 команд, що втричі більше, аніж минулого року. В естафеті, до речі, було два окремих заліки: загальнокомандний та цеховий (серед команд підрозділів РАЕС). Зокрема, Рівненську АЕС представляли команди таких підрозділів: цех з ремонту загальностанційних систем (ЦРЗС ЕРП); служба налагодження, ресурсу та продовження експлуатації (СНРтаПЕ); цех радіаційної безпеки (ЦРБ); навчально-тренувальний центр (НТЦ); транспортний цех (ТрЦ); турбінний перший (ТЦ-1) та другий (ТЦ-2) цехи та управління кадрів (УК) і відділ запобігання і протидії корупції (ВЗПК). Також атомники сформували дві команди з представників ГО УкрЯТ в Рівненській області та були в складі інших естафетних команд.

У результаті в абсолюті серед чоловіків першість вчетверте поспіль здобув досвідчений триатлет, рівнянин Дмитро Стецюк з часом 1:14:18.

— Щоразу, беручи участь в «Energy Sprint Triathlon» на Білому озері, я відчуваю надзвичайну згуртованість українського народу, неймовірну енергію. Тому цього року я приїхав не один. Разом зі мною участь взяли двоє моїх вихованців, оскільки я хотів, щоб і вони відчули всю атмосферу цих динамічних змагань. Рекомендую усім, хто ще сумнівається щодо участі, обов’язково спробувати хоча б один раз. Хочу відзначити, що змагання пройшли, як завжди, на високому рівні, — прокоментував Дмитро Стецюк.

Серед жінок першою на фініші була лучанка Ольга Корець (1:30:14).

Рівненська АЕС організовує прекрасні спортивні старти. Участь у такому, як сьогодні — це завжди мегакласні емоції, які мене переповнюють. На жаль, минулого року мені не вдалось взяти участь у «Energy Sprint Triathlon», проте цього разу зірки склались саме на мою користь. Все було чудово: чиста водичка, велотраса, яку теж вдалось підкорити, а от біг був для мене найскладнішим етапом, проте в підсумку це не завадило взяти першість, — поділилась враженнями Ольга Корець.

Також традиційно були відзначені переможці та переможниці у вікових категоріях.

Серед чоловіків перші місця посіли: Антон Гуцало з м. Вараш — у віковій категорії «18–29 р.» з часом 1:19:24; варашанин Артем Тищук — у в/к «30–39 р.» (1:17:04); лучанин Валентин Черняк у в/к «40–49 р.» (1:19:56) та ще один мешканець Луцька Ігор Кідиба переміг у в/к «50–59 р.» (1:22:52).

До слова, переможець у наймолодшій віковій категорії Антон Гуцало першим серед усіх триатлетів пройшов етап з плавання. Юнак є неодноразовим учасником різних спортивних івентів Рівненської АЕС.

— Насправді пливти швидше за досвідчених плавців було надзвичайно складно. Я дуже хотів вийти з води першим, тому виклався на повну, хоча попереду чекали ще два етапи. Долати всю дистанцію було дуже захоплююче, азарт просто зашкалював, — зауважив Антон Гуцало.

Серед жінок перше місце у віковій категорії «18–29 р.» посіла варашанка Анна Щавінська (1:35:01). Рівнянка Ірина Лисюк з часом 1:41:33 стала першою у в/к «30–39 р.». Жанна Бадаліс з м. Дубно виборола першість у в/к «40–49 р.» (1:35:31), а кращою у в/к «50+ р.» стала Альона Кислиця з Южноукраїнська (1:37:28).

В естафеті у категорії «Командний залік» перше місце здобула команда «Amber Tri Sports» з Вараша (1:14:43). А у цеховому заліку Рівненської АЕС перемогла команда «Команда ЦРЗС» з часом 1:19:04. Друге та третє місця серед команд підрозділів станції вибороли: команда «СенТропе (СНРтаПЕ)» (1:23:36) та команда «Шалені равлики (ЦРБ)» (1:24:01) відповідно.

За підсумками змагань визначили і переможців у командному заліку серед підрозділів НАЕК «Енергоатом». Так, представники Рівненської АЕС посіли першу сходинку п’єдесталу. Друге місце в атомників з Хмельницької АЕС та третє в учасників, які представляли Південноукраїнський енергокомплекс і дирекцію НАЕК «Енергоатом».

Титул найшвидшого працівника ДП «НАЕК «Енергоатом» присвоєно Артему Тищуку з Рівненської АЕС, а найшвидшої працівниці Компанії — Майї Абрамович з Хмельницької АЕС.

 У крос-триатлоні «Energy Sprint Triathlon» РАЕС я вперше взяла участь. Дуже сподобалась організація, все було продумано до найменших дрібниць. Я погано орієнтуюсь в просторі, тому для мене питання навігації є дуже важливим, оскільки я боялась, що заблукаю. Мені потрібно знати трасу, скільки і які є повороти, щоб розуміти, де піднатиснути, а де зекономити сили. По всьому маршруту було встановлено вказівники. Ще слід зазначити, що було багато пунктів гідратації. Планую і надалі брати участь, бо такі зустрічі зближують людей і неабияк мотивують. І, найголовніше, наближають до Перемоги над рф. Ми всі одночасно не можемо воювати, а от таким чином допомагати фінансово військовим, працюючи на спортивно-енергетичному фронті — можемо, — прокоментувала Майя Абрамович.

Усі учасники крос-триатлону в підтримку ЗСУ отримали на згадку пам’ятні медалі фінішерів, а переможці — призи і подарунки від організаторів.

Слова вдячності висловив один з організаторів, голова ОМ ППО РАЕС Євгеній Бураков.

«Energy Sprint Triathlon-2023» — це не лише чудова можливість зустрітися, аби спробувати себе на змаганнях. В умовах сьогодення — це хороша нагода поєднати випробування з благодійною метою, оскільки донат кожного, без сумніву, наближає Перемогу України. Спільними зусиллями вдалось зібрати кошти, які буде передано волонтерській групі РАЕС на придбання необхідної техніки для ЗСУ. Дякую усім, хто останні місяці жив цією подією — представникам різних підрозділів Рівненської АЕС (УІтаЗГ, УСО, ЦГО, УРП, ТрЦ), спонсорам та волонтерам за підтримку в організації та проведенні змагань. Це не остання спортивна подія на РАЕС. Запрошую усіх долучитися до благодійного трейлового «Забігу під градирнями», який відбудеться восени, та до інших спортивних заходів, — підсумував голова ОМ ППО РАЕС Євгеній Бураков.

Анна МОХНАР
Фото Надії ТИМОФЄЄНКО

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також