Атомники завершили ремонтну кампанію з випередженням графіків. І готові до проходження осінньо-зимового періоду

382 0

Ми у соцмережах:

Атомники завершили ремонтну кампанію з випередженням графіків. І готові до проходження осінньо-зимового періоду

Підсумки ремонтної кампанії за 2023 рік атомники підбили під час виробничої наради на чолі з президентом НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним. Зокрема, очільник «Енергоатома» зазначив, що ремонтна кампанія стала одним із пріоритетних напрямів виробничої діяльності у 2023 році. Для цього мобілізували всі необхідні ресурси: персонал, обладнання, матеріали, логістичне забезпечення тощо.

— Все було проведено якісно, і всі наші енергоблоки зараз працюють, задовольняючи потреби громадян. Тож «Енергоатом» повністю виконав завдання міністра енергетики України, — зазначив Петро Котін.

Ремонтні роботи на кожному з дев’яти енергоблоків завершили раніше від запланованих термінів, але без найменшого зниження якості цих робіт. Їхня сумарна тривалість на блоках становила понад 900 діб, а загальне «скорочення» термінів ремонтів — 66 діб.

Всі енергоблоки перезавантажені свіжим ядерним паливом і готові до ефективної роботи впродовж осінньо-зимового періоду.

Очільник НАЕК подякував вітчизняним фахівцям, які стали надійною опорою та допомогли швидко та без втрати якості пройти ремонтну кампанію. Про це він наголосив у ході виробничої поїздки на одне з підприємств Компанії.

На його майданчику були присутні й генеральні директори трьох вітчизняних АЕС — Хмельницької, Південноукраїнської та Рівненської — Андрій Козюра, Ігор Полович та Павло Ковтонюк відповідно, а також генеральний директор ВП «Атоменергомаш» Григорій Городнер та директор ВП «Атомремонтсервіс» Григорій Супрун.

Підприємство відіграло одну з ключових ролей, аби ремонтна кампанія пройшла і якісно, і швидко.

— Деякі деталі є унікальними. На жодному підприємстві в Європі, окрім нашого, їх не виготовляють. Таким чином, «Енергоатом» впевнено впровадив та продовжує реалізовувати політику відмови від використання деталей російського виробництва та взагалі всього російського, — зазначив Петро Котін.

Завдяки швидким темпам проведення ремонтних робіт вітчизняна енергомережа додатково отримала 1,2 млрд кВт/год електроенергії. Це дало можливість Компанії заробити 4 млрд грн, які, зокрема, було спрямовано на виконання ПСО.

Президент НАЕК подякував атомникам за успішне завершення кампанії та повну готовність вітчизняної атомної енергетики (на жаль, без Запорізької АЕС) до зими. І наголосив, що потужності «Енергоатома» є ключовими для держави.

— Це не рутинний процес, як може здаватися пересічним громадянам і, до речі, як було у мирні часи, а серйозний виклик в умовах війни. Кожен з вас доклав максимум зусиль, аби українці у холодну пору року мали світло і тепло у своїх оселях, — сказав Петро Котін. — Рік і дев’ять місяців від початку повномасштабної війни росії проти України — увесь цей час «Енергоатом» чинить опір ворогу на енергетичному фронті. Будемо тримати його і надалі — до нашої Перемоги. Ми працюємо для України та українців!

За матеріалами
«Енергоатома».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також