Авіакатастрофа на Рівненщині: експертиза знайшла винного

3264 0

Ми у соцмережах:

Авіакатастрофа на Рівненщині: експертиза знайшла винного

Комісійна судова військова експертиза назвала причини падіння вертольоту МІ-8 військової частини А2595 на Рівненщині у травні 2019 року, внаслідок чого загинув весь екіпаж повітряного судна у кількості чотирьох осіб.

Розслідування триває більше двох років, правоохоронці нікому не оголошували підозри, повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Рівненського міського суду. 

«У причинному зв'язку з подією настання дослідженого випадку (авіакатастрофи - «Главком») являється невиконання командиром екіпажу умов виконання польотного завдання по висоті та за місцем виконання польотного завдання, а саме виконання маневру швидкістю на висоті менше встановленої польотним завданням та поза межами зони групових польотів, втраті командиром екіпажу контролю за параметрами вертольоту»,вважає експертиза, яку наведено в судовій ухвалі.

Крім цього, експертиза з’ясувала, що на момент падіння вертоліт МІ-8 був придатним для польотів. Зокрема, ним виконувалися планові льотні навчання «День-Ніч», під час яких і сталася авіатрагедія.

У матеріалах справи також наводяться результати товарознавчої експертизи майна і техніки військового призначення та озброєння, яка оцінила вартість знищеного вертольоту у 15,7 млн грн.

Додамо, що досудове розслідування цього випадку веде територіальне управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому. 

За клопотанням слідчого ДБР Рівненський міський суд продовжив термін досудового розслідування до кінця листопада 2021 року.

Нагадаємо, що два роки тому президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил взяти під особистий контроль розслідування обставин катастрофи гелікоптера Мі-8. 

 Читайте більше: Катастрофа, яку можна було передбачити


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також