Австралієць через 18 років розшукав свою рідню у Клевані

5309 0

Ми у соцмережах:

Австралієць через 18 років розшукав свою рідню у Клевані

Нещодавно в одній зі спільнот клеванців у соціальних мережах було опубліковано незвичне оголошення. Житель Австралії на ім’я Олександр Бунтінг-Чернотович (Alexander Bunting-Czernotowycz) розповідав про своє українське походження та розшукував родичів на Рівненщині. Він їх знайшов.

 В оголошенні п.Олександр зазначав, що його бабусі Феодосії Грабар, яка померла 18 років тому, надходили листи від її родичів із селища Клевань-1. Однією з них була Марина Варварук, її імовірна племінниця.

Іноземець також повідомляв, що його бабуся народилася в одному із сіл біля Дубна. Він просив відгукнутися своїх родичів і заявив про бажання їх відвідати.

В опублікованих ним фото конвертів листів бабусі фігурували також адреси із села Привільне Дубенського району. А клеванці повідомили австралійцю, що Марини Варварук, на жаль, в живих вже немає, проте лишилася її донька Юлія.

Згодом в спільноті з’явилося повідомлення такого змісту від п.Олександра:

«Доброго ранку, брати і сестри. Хочу ще раз подякувати всім за допомогу. Ви допомогли відновити родину. Зараз я контактую не лише зі своїм другим двоюрідним братом, але і з іншими членами сім'ї. Ми обмінялися фотографіями. Вся моя родина тут, в Австралії, така щаслива і також шокована. Дорослішаючи, ми ніколи не забували свою українську спадщину. Завжди мріяв, зокрема, знову підключитися і врешті повернутися додому. При всій вашій допомозі це можливо. Дякую ще раз від щирого серця. Я повернуся додому в Клевань у 2021 році. Український дух живе у всьому світі. Дякую»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також