Автор денер-кебабу помер у Німеччині: зараз цю їжу роблять неправильно, вважав він

848 0

Ми у соцмережах:

Автор денер-кебабу помер у Німеччині: зараз цю їжу роблять неправильно, вважав він

Турок Кадір Нурман, котрий вважається автором рецепта денер-кебабу, помер у Німеччині у віці 78 років. Свій перший денер-кебаб Нурман продав у 1972 році в Берліні. Оскільки він не запатентував рецепт, денер-кебаб почали продавати інші закусочні міста, і незабаром цю страву можна було покуштувати в будь-якому місті країни.

Нурман приїхав до Німеччини як заробітчанин і певний час працював на заводі автовиробника "Daimler AG" в Штуттгарті. Близько 40 років тому, коли в Німеччині з'явилася мода на фаст-фуд, Нурман придумав свій варіант страви швидкого харчування з урахуванням традицій кухні своєї батьківщини: обсмажувати великий шматок м'яса, щедро приправлений спеціями, і потім загортати нарізані шматочки м'яса разом з овочами в лаваш. Зараз у Німеччині мережі з продажу денер-кебабу забезпечують 60 тисяч робочих місць. Сам Нурман критично сприймав популярність своєї страви. Він говорив, що в сучасних денер-кебабах "занадто багато інгредієнтів": "Коли м'ясо хороше, не потрібно ніяких томатів і спецій". Він також жалкував про те, що не запатентував рецепт, бо тоді б розбагатів. Проте Нурман підкреслював, що його радує вже той факт, що його страву кожного дня їдять мільйони людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також