Автор фрази про російський корабель розповів, що пережив у полоні (ВІДЕО)

4302 0

Ми у соцмережах:

Автор фрази про російський корабель розповів, що пережив у полоні (ВІДЕО)

Автор легендарної фрази про російський корабель Роман Грибов нещодавно повернувся з російського полону і розповів, що йому довелося пережити.

 За його словами, коли прозвучали перші попередження про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, ніхто не очікував, що це буде так жорстоко.

"Все почалося спонтанно. Коли ми побачили на горизонті орків, то зрозуміли, що почалася вже повномасштабна війна", - повідомив Роман в інтерв'ю Суспільному.

Російський корабель з'явився біля острова Зміїний в Чорному морі о дев'ятій ранку 24 лютого.

"Прибув морський десант, включили їхній знаменитий запис, що ми повинні здатися, тому що нас будуть зараз бомбити. Трохи було страшно, але хотілося дати гідну відсіч", – зазначив морпіх.

Грибов, який потрапив у полон разом з іншими захисниками острова Зміїний, розповів, що в полоні з ними поводилися "гірше, ніж з собаками" - окупанти знущалися і фізично, і морально. Перевозили бранців тричі.

За його словами, найгірше було те, що на них тиснули психологічно. У них не було ніякої інформації про те, що відбувається в Україні.

"Вони на нас тиснули тим, що вони вже захопили Україну. Розповідали, що Київ та інші міста вже захопили, що немає сенсу повертатися, а якщо повернемося – нас приймуть там дуже погано", – розповів Роман.

У день обміну їм не сказали, куди їх везуть. Полоненим зв'язали руки за спиною, а на шию наділи петлі, тому багато хто дорогою задихався. Хлопці були впевнені, що їх везуть на розстріл.

Морпіх зізнався: про те, що його фраза про російський корабель стала легендарною, він дізнався від чоловіка, який займався обміном. Спочатку не зрозумів, про що йдеться, але коли під'їжджав ближче до будинку, то зрозумів, побачивши її на бордах.

Грибов зазначив, що окупанти не знали, що саме він сказав фразу, яка стала девізом українського опору.

"Вони не знали, хто це сказав. І це добре, тому що, думаю, зі мною недобре поводилися б в такому випадку. Додому я б не повернувся", – сказав він.

Роман Грибов планує повертатися в армію та "рубати орків".

"За нами правда і перемога. Ми дуже сильний народ і ніякі рашисти не зможуть сюди влізти", - впевнений морпіх.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також