Авторемонтний знову державний, але майбутнє його ще більше невизначене

293 0

Ми у соцмережах:

Авторемонтний знову державний, але майбутнє його ще більше невизначене

Уже більше десяти років Рівненський авторемзавод не виконував жодних замовлень для української армії. Раніше там ремонтували вантажні автомобілі, але тепер армія рідко використовує їх. Держава хотіла відродити підприємство, продавши його з аукціону. Але днями стало відомо, що угоду з новим власником скасовано, а завод повернуто у власність держави.

Майно заводу в квітні минулого року придбала київська компанія «Комбінат будівельних матеріалів» за майже 3 мільйони гривень. Спеціалізується вона на тому, що виробляє різні вироби з бетону. Тоді влада Рівненщини звітувала, що вартість виробничих приміщень заводу на аукціоні виросла у вісім разів.

Кирило Бережний, начальник регіонального відділення Фонду держмайна України:

— Цей завод не працює уже близько 12 років. На ньому числиться більше 50 працівників, яким статично нараховується заробітна плата, проте ніякі гроші ці люди не отримують. Це люди, яким за 60 років. Адже це підприємство, яке ремонтувало для Збройних сил України радянські автомобілі. Йдеться про автомобілі КрАЗ, КАМАЗ, ЗІЛ та інші, які зараз військо майже не використовує. Це стара техніка, яку ніхто везти для ремонту до Рівного не буде, бо це економічно невигідно. Тому держава вирішила продати майно заводу по його балансовою вартістю.

Новий власник заводу повинен був погасити 40 мільйонів гривень боргів. Велика їх частина — це заробітна плата. Оскільки покупець цього не зробив, то договір був розірваний, а підприємство повернуто у державну власність. Щоправда, приватна компанія зараз подала позов до касаційного суду, який ще буде розглядатися. Після того як пройдемо усі судові інстанції, то держава буде вирішувати, що далі робити з майном заводу. Можливий варіант, що його ліквідують, а майно продадуть на торгах, щоб погасити борг перед його працівниками.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також