Автори музичного подарунка дубенчанам — про те, що надихає

1592 0

Ми у соцмережах:

Владислав Корженевський і Наталія Іваницька

Лише місяць тому в Дубні була зареєстрована громадська організація «Молодіжнє об’єднання «Свідомий вибір», заснована дубенчанами Наталією Іваницькою та Владиславом Корженевським. Але про себе її засновники та учасники, а це молоді і талановиті дубенчани, заявили досить креативно — вони створили відеокліп «Це моє Дубно» як музичний подарунок своїм землякам до 920-річчя міста. Цей музичний твір розповідає і про історію міста, і про його сьогодення. А сьогодні Наталія Іваницька та Владислав Корженевський — гості редакції «Рівне Вечірнє». У розмові із журналістом Владом Ісаєвим вони не тільки розповіли про те, як створювали музичний твір про рідне місто, а й про те, як виникла ідея створити громадську організацію, про інші не менш цікаві проєкти цього об’єднання, які вже реалізовані, і такі, на які ще варто чекати мешканцям Дубна.

— Два місяці вимушеного відпочинку, я маю на увазі період карантину, далися взнаки, — зізнається Наталія Іваницька. — Я людина, яка звикла завжди багато працювати, тож за цей час багато переосмислила, і зробила нарешті ті кроки, які дуже давно хотіла зробити. З допомогою Влада, з яким ми випадково познайомилися, ті мої думки та ідеї, які я виношувала, втілилися у створення цієї громадської організації.

—  Розкажіть, Владе, як виникла ідея створення цієї громадської організації?

—  Самій ідеї вже більше двох років. І наша зустріч з Наталією Олександрівною — це, напевно, випадок долі, бо вона підтримала цю ініціативу. Мало того, вона все сама й оформила, бо я повний профан у питаннях юридичних. А пані Наталія має досвід — адвокатка, раніше працювала начальником реєстраційної служби Дубенського району і міста Дубна.

—  Оскільки вас об’єднала спільна ідея, то, можливо, розкажете більш детально про мету цієї громадської організації, які цілі ви ставите перед собою.

—  Ми захотіли, щоб про нашу організацію на Дубенщині заговорили з першого дня, — розповідає Наталія Іваницька. — Прагнули показати нашій громаді, що є такі люди в нас, які можуть за короткий час, а далі — і впродовж усього життя творити корисні справи, класні, які принесуть багато позитиву для молоді і дітей. Тому що наша головна мета — це допомога у розвитку молоді й дітей. Це головне, на чому ми акцентуємо увагу. І наш перший проєкт це вже засвідчив.

—  За місяць від дня створення організації нам вдалося представити на широкий загал цікавий проєкт — це презентація авторської пісні та авторського кліпу до пісні «Це моє Дубно» до 920-річчя міста Дубно. А 13 серпня презентуємо журнал «Майбутнє у наших дітях», в якому — історії, цікаві факти, перемоги дітей талановитих саме Дубенського регіону, — розповів Влад Корженевський.

—  Головна мета — показати, що на Дубеншині багато талановитих, яскравих, розумних, перспективних дітей, — доповнює пані Наталія. — Ми хочемо, щоб про них заговорили не тільки в Дубно, не тільки в Рівненській області, а й за її межами. Щоб про них знала вся Україна.

—  Я так розумію, що всі бажаючі можуть долучатися до вашої громадської організації…

—  Так. А першими її членами стали діти, які брали участь у зйомках кліпу і є учасниками ансамблю «Allegro». Як тільки ця ідея у нас виникла і ми почали її реалізовувати, вони були в захваті, — розповідає пані Наталія. — Уже звертається молодь, цікавляться: «Ми хочемо, що ми маємо для цього зробити?». Та нічого. Написати заяву і працювати з нами на спільні ідеї, на їхню реалізацію.

—  Ваша громадська організація досить гучно заявила про себе. І, власне, заявила завдяки пісні та відеокліпу, які презентували до 920-річчя міста Дубно. Знаю, що автором слів є саме ви, пані Наталю.

— Ідея виникла спонтанно. Першим нашим проєктом мала стати презентація дитячого журналу, в якому ми описали і показали 25 талановитих дітей Дубенщини. Ми хотіли це зробити гарно, в Державному історико-культурному заповіднику міста Дубна, нашому відомому всім замку. Під пісню — українську, щиру, щоб її заспівали дітки. І тут виникло запитання: «Яку пісню діти будуть виконувати?». І подумали — було б чудово, якби пісня була про Дубно. А хто слова напише? Взялася я — за три дні написала слова пісні. А далі вже долучився Влад — він знайшов музиканта, який написав мелодію до пісні.

Під час зйомок музичного кліпу «Це моє Дубно»

— Музикант теж місцевий?

— Ні. Ми звертались до багатьох. А знайшли у Львові, там у нього є студія. Він написав музику. Ми з дітками з ансамблю «Allegro» вирушили у дуже класну подорож до Львова, щоб записати пісню в професійній студії. Влад знайшов не тільки автора музики, сам ансамбль «Allegro», а ще й педагога з вокалу, який займався з дітьми. Так виникла ця пісня.

— А гроші де взяла громадська організація на створення цього кліпу?

— Хто, як не ми, засновники, які тільки що створили громадську організацію, могли профінансувати такий проєкт. Звичайно, більшість коштів моїх — бо я працююча людина і маю більше фінансових можливостей. Доводилось чути про кліп — така професійна робота, це ж скільки коштів… Насправді, ми довго шукали відеографів, які за мінімальну ціну зможуть цей проєкт втілити. Тому що цінники, які називали Рівне, Луцьк і дехто у Львові, для нас це були нереальні гроші. Називали суми від 1500 до 3000 доларів. Львівський музикант — як подарунок долі — йому настільки сподобались слова, сама ідея створення кліпу, що написав нам музику фактично задарма. А я взяла на себе зобов’язання офіційно зареєструвати авторське право моїх слів і його музики. Заявка зареєстрована, чекаємо на отримання свідоцтва.

А щодо кліпу, ми знайшли відеографів з Луцька — Олександр Карпенко та Дмитро Петруха так прониклися нашою ідеєю, що провели з нами цілий день, з 5.00 до 22.00. Усі виснажились, але результат був цього вартий! Всього за тиждень у різних соціальних мережах кліп вже набрав майже 100 тисяч переглядів.

Допомогли місцеві підприємці. Це стосується й лімузина, який ви бачите в кліпі, потім феєрверки… Тобто ми намагалися поєднати і безкоштовну та спонсорську допомогу, і власні кошти. Я задоволена, що є такі люди, які нас підтримали через те, що їм просто сподобалась ідея. Тож втілення в життя цього проєкту обійшлося нам по мінімуму.

— Судячи з вашого натхнення та оптимізму, вочевидь, ви разом із юними членами вашої команди зумієте реалізувати ще багато цікавих успішних проєктів. Якими ще проєктами здивуєте дубенчан?

— Наша громадська організація розпочала співпрацю з відомою у Рівненській області компанією Savvy Nation, яка виховує дітей та молодь у повазі до своєї нації та вчить фінансової грамотності, психології успіху, тележурналістики тощо. Другого серпня спеціально до Дня міста ми проводили квест — вийшла цікава гра, в якій взяли участь діти віком 8–11 та 12–15 років. Діти, молодь та їхні батьки отримали незабутні враження та емоції, а переможці — ще й смачні призи!

Надалі плануємо на День Незалежності зробити класний показ мод, якщо так можна назвати це дійство. Будуть представлені автентичні українські сукні з різних регіонів. Буде дуже круто. А далі будуть інші проєкти для розвитку дітей та молоді. Будемо й самі розвиватися разом із молоддю — активною, цілеспрямованою та свідомою.

Розмовляв Влад ІСАЄВ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також