Навіщо кидати в чай вершкове масло: так роблять тибетські ченці й ось навіщо

314 0

Ми у соцмережах:

 колаж УНІАН, фото freepik.com

Здавалося б, усі відомі варіації чаю вже відомі - чай чорний звичайний, чай із лимоном чи часточкою апельсина, англійський чай із молоком. Виявляється, крім цього, ще готують чай із сіллю та маслом. У чому "родзинка" цього напою і чи варто такий готувати - розповідаємо нижче.

Чи можна масло додавати в чай
Масло - вельми несподівана добавка для чаю, але напою вона не шкодить, а, скоріше, навпаки.

Шматочок масла в чаї надає напою оксамитовості та незвичного смаку, робить його більш "ситним" - під такий чай з'їдається менше печива і, крім усього іншого, робить його більш корисним. 

Як приготувати чай з маслом:
  • заваріть чай, як ви робите це зазвичай;
  • додайте 1 ст. л. вершкового масла;
  • трохи посоліть і добре перемішайте.
Коли масло повністю розтане, напій можна пити. Його смак спочатку може здатися дещо специфічним, але потім він розкривається і до нього звикаєш.
Хто п'є чай з маслом
Якщо говорити про те, який народ п'є чай з маслом, то цей напій готують на Тибеті. Такий чай вважається поживним і найкориснішим у світі. Ченці заварюють його на суміші молока яка (тибетської корови) і води, а потім додають топлене масло яка й сіль. Схожий напій з молоком або вершками готують і в інших східних країнах. Такий чай чудово тонізує, знімає втому, додає сил і втамовує голод.
Але з напоєм радять бути обережним при підвищеному тиску, проблемах з нирками і набряках - сіль створює додаткове навантаження на організм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також