Багатоповерхівку в Рівному погрожують відключити від «світла» (ФОТО)

2569 0

Ми у соцмережах:

Багатоповерхівку в Рівному погрожують відключити від «світла» (ФОТО)

У Рівному в багатоповерхівці неподалік залізничного вокзалу проживає близько тисячі мешканців. Однак вони відчувають постійну проблему з електропостачанням, яке частенько «вибиває».

 Мешканці новобудови «Ріверсайду» не сплачували за електроенергію через забудовника. Адже той не надав такої можливості, бо трансформаторна підстанція, яка нині живить будинок, не відповідає технічним вимогам. Лише після встановлення нової підстанції, у тому числі і потужнішої, мешканці зможуть заключити особисті абонентські договори з «Рівнеобленерго». Через це накопичився борг за світло у 240 тисяч гривень, а мешканцям новобудови «Рівнеобленерго» відімкнуло електропостачання.

Коли це трапилося, то 30 квітня попри карантин рівняни прийшли з мітингом під Рівненську ОДА. Задовго до цього вони приходили на сесії Рівненської міської ради. Адже земля, на якій стоїть будинок, належить місту і перебуває в оренді на 50 років. Однак депутати на чолі з Володимиром Хомком сказали, що нічим не допоможуть. Мовляв, це проблеми мешканців, які купили квартири у безвідповідального забудовника.

Після перемовин голова Рівненської ОДА Віталій Коваль пообіцяв, що світло увімкнуть. Пізніше було погоджено, що ОСББ, «Рівнеобленерго» та представник забудовник укладуть тристоронній договір, який дозволить мешканцям новобудови гасити борги за електропостачання.

Рівняни, що мешкають в 11-поверхівці бояться, що борги забудовника покладуть на них. Адже люди не в змозі зібрати понад 2,5 млн. грн., щоб побудувати нову трансформаторну підстанцію. Вони просять, щоб витрати за монтаж підстанції поклали, або на забудовника, який мав виконати ці роботи, або на компанію, яка продовжить будівництво нового будинку на цьому ж місці.

Також лунали прохання покарати винних чиновників, які прийняли будинок у експлуатацію без нормального електропостачання та облагодження території.

До слова, будинок був введений в експлуатацію ще у 2016 році. Хоча у третьому під’їзді газ з’явився тільки напередодні 2020 року.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також